ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών: Το σχίσμα των παλιών συμμάχων

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: Το σχίσμα των παλιών συμμάχων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2023, 14:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Χτες, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργιου δήλωνε την εκτίμησή του για τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκο Γκόντα, καθώς και ταυτόχρονα τη διαφωνία του για την εκτίμηση σχετικά με τις δημαιρεσίες.

Σήμερα, ο Νίκος Γκόντας, μετά το κόψιμο της παράταξής του από τις θέσεις αντιδημάρχων, απάντησε με μια εξόχως επιθετική -συνηθισμένη για το πολιτικό του ύφος- ανακοίνωση, όπου κατηγορεί τον κ. Παπαγεωργίου μεταξύ άλλων ότι δεν σέβεται τη μνήμη του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ:

«Ο αμφισβητούμενος και αυτοανακηρυχθείς Δήμαρχος κ. Παπαγεωργίου προέβη σε νέα αυθαίρετη και αήθη ενέργεια ακυρώνοντας απόφαση του αείμνηστου Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ σχετικά με τον ορισμό αντιδημάρχων, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ασέβεια στη μνήμη του».

Η ανακοίνωση «προσωποποιεί» το θέμα και ουσιαστικά, επικυρώνει τη διάσπαση της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Γκόντας πάντως δεν δηλώνει ότι η παράταξη αποχωρεί από τη σύμπραξη και εδώ, υπάρχουν ανοιχτά πολλά ζητήματα: 

Πρώτον, τι ακριβώς λέει το «πρακτικό σύμπραξης» και αν ισχύει αυτό που είπε χτες ο κ. Παπαγεωργίου, ότι είναι δεσμευτικό για τη συμπόρευση μέχρι τέλους της τρέχουσας θητείας.

Δεύτερον, οι ευθύνες είναι αμφίδρομες. Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» ήταν αυτή που από θέση εξουσίας επανέφερε πολιτικά τον κ. Γκόντα στην πρώτη γραμμή και ως εκ τούτου, φέρει σημαντική πολιτική ευθύνη. 

Τρίτον, τι θα γίνει με τις υπόλοιπες θέσεις που κατέχουν στελέχη της παράταξης Γκόντα σε δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.

Το πολιτικό χάσμα στον Δήμο Ιωαννιτών είναι υπαρκτό και ενδεχομένως, θέτει σοβαρά ζητήματα άσκησης διοίκησης. Αυτά που άνοιξε η κάκιστη και αντιδημοκρατική παρέμβαση Θεοδωρικάκου και αποδέχθηκαν ησύχως ή και στήριξαν αναφανδόν και οι δύο αντίδικες σήμερα παρατάξεις (και η τρίτη της δημοτικής αρχής, Γιάννενα Τώρα) όσο καιρό τους συνέφεραν και αυτά που, με επίσης αντιδημοκρατική χροιά επέσειε ο νυν υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μόνο που το πρόβλημα προέκυψε από άλλη πηγή και όχι από την απλή αναλογική...




ΣΧΟΛΙΑ
ελαρεσ
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "Μόνο που το πρόβλημα προέκυψε από άλλη πηγή και όχι από την απλή αναλογική..." μην αφήνετε υπονοούμενα δεν είναι ωραίο πράγμα
ποιος ήρξατο αδίκων
>Αυτά που άνοιξε η κάκιστη και αντιδημοκρατική παρέμβαση Θεοδωρικάκου και αποδέχθηκαν ησύχως ή και... ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιος άρχισε τα "άδικα"; 9 μήνες ήταν ακόμα!
για τους δημοσογράφους
η καλύτερη δουλειά θα ειναι, να επιδείξετε τη ζημιά που υφίσταται από αυτήν την κατάσταση ο δήμος κι οι δημότες. κι όχι τα πρόσωπα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back