Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Iωάννινα-Κακαβιά: Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις

Εικόνα του άρθρου Iωάννινα-Κακαβιά: Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2022, 23:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από αυτές τις τοποθετήσεις που επί της ουσίας δεν περιέχει καμία εξέλιξη, αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υφίσταται εξέλιξη, έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο κ. Καχριμάνης μίλησε για «οριστικοποίηση της απόφασης» του υπουργείου Υποδομών να συμπεριλάβει το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά στο τομεακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ. Μια απόφαση, βέβαια, που είχε ανακοινωθεί εδώ και πολλούς μήνες. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να εντάξει στο δικό της περιφερειακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ την οδική σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα.

Από την απόφαση μέχρι την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Καταρχάς πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες και για τα δύο οδικά έργα τα οποία θα είναι μικρότερα από ό,τι είχαν σχεδιαστεί.

Ο κ. Καχριμάνης είπε πάλι ότι το έργο «Ιωάννινα-Κακαβιά» θα γίνει τρίιχνος, κλειστός, με ανισόπεδους κόμβους και βοηθητικό δίκτυο. «Ώστε εάν αύριο, μεθαύριο αλλάξουν  τα δεδομένα της κυκλοφορίας των οχημάτων να είναι εύκολο για να επεκταθεί σε τετράιχνο» επανέλαβε. Σε αυτό το σημείο είπε κάτι που έχει κάποια σημασία: ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο στην ανάδοχο εταιρία και τους συνεργάτες της ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες.

Πρόσθεσε δε ότι ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Καραγιάννης πρόκειται να έρθει στα Γιάννενα προκειμένου να κάνει δημόσια τις σχετικές ανακοινώσεις. Οπότε και αναμένονται απαντήσεις γύρω από την ολοκλήρωση των μελετών, και κυρίως για το χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι υπάρχει η πρωθυπουργική εξαγγελία για δημοπράτηση του οδικού έργου μέχρι το τέλος του 2022.   

Για την οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε το υπουργείο Υποδομών να επιτρέψει στην Περιφέρεια να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του έργου. «Είχε γίνει μια απόπειρα και το 2018 να αναλάβουμε το έργο. Έχουμε επιστολή του τότε υπουργού. Ακολούθως το 2019, δόθηκε έγκριση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, η οποία όμως τότε με τις εκλογές καταργήθηκε. Εμείς το έχουμε προτείνει ως πρώτο έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2021-2027 της Περιφέρειας», υπογράμμισε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι μελέτες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back