Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ιστορική μνήμη, όχι εθνικιστική υστερία»

Εικόνα του άρθρου «Ιστορική μνήμη, όχι εθνικιστική υστερία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2021, 19:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η παράταξη Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την  πόλη της Πρέβεζας, καταγγέλλει την πρόσκληση του προέδρου της κοινότητας Καμαρίνας στον street artist Εύρυτο, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει διάφορα νεοναζιστικά και ακροδεξιά σύμβολα, για να δημιουγήσει γκράφιτι σε τοίχους της περιοχής.

Ο συγκεκριμένος έχει σχέση με τον καταδικασμένο νεοναζί Ιωάννη Λαγό.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει εξασφαλισμένη την ανοχή του  δήμου Πρέβεζας ο οποίος καταψήφισε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής όταν ακόμα και η αστική δικαιοσύνη τον προηγούμενο Οκτώβρη καταδίκαζε την ηγεσία της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης» καταγγέλλει η παράταξη και συμπληρώνει μεταξύ άλλων ότι  «οι ήρωες που θέλουν να ζωγραφίσουν, κατά την περίοδο της επανάστασης αναγκάστηκαν να πολεμήσουν πολλές φορές σε δύο μέτωπα. Ενάντια στον κατακτητή αλλά και ενάντια στον ντόπιο διάδοχό του… Αυτό είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδηση του λαού και δε θα μπορέσουν  να το διαγράψουν».

Τονίζει ακόμα ότι «αυτό  που μας δίδαξαν οι αγωνιστές του 1821 είναι ότι ο «πατριωτισμός  των καταπιεζόμενων» είναι ο αγώνας ενός  λαού να ορίζει τις τύχες του, να επαναστατεί κόντρα στους συσχετισμούς  της εποχής για να ζήσει καλύτερα και να διαλέγει ένα από  τα πιο προοδευτικά συντάγματα της εποχής. Ενώ  ο «πατριωτισμός των καταπιεστών» είναι αυτός που διαπραγματεύθηκε την ήττα, την υποταγή και  παρέδωσε στη νέα εξουσία αποδυναμωμένο όλο το ριζοσπαστικοποιημένο δυναμικό  που γέννησε η επανάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3