Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ήπειρος-Βεστφαλία και δύο πάρκα

Εικόνα του άρθρου Ήπειρος-Βεστφαλία και δύο πάρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 20:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στην Ήπειρο και Φυσικό Πάρκο Sauerland- Rothaargebirge στη Βεστφαλία της Γερμανίας: Δύο πάρκα και δύο φορείς που ετοιμάζονται να συνεργαστούν για να διεκδικήσουν από κοινού χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Στελέχη των δύο φορέων (για το γεωπάρκο Βίκου-Αώου, φορέας είναι η Ήπειρος Α.Ε.) συναντήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, επί γιαννιώτικου εδάφους αυτή τη φορά, με το παρών να δίνει και εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία υποστηρίζει τη διαμόρφωση του πλαισίου αυτής της συνεργασίας.

Στη συνάντηση, αποφασίστηκε η υποβολή προτάσεων σε διακρατικά προγράμματα και συγκεκριμένα στο CLLD Leader με θέμα τον ποδηλατικό και πεζοπορικό τουρισμό στις δύο περιοχές και στο Erasmus με θέμα την ανταλλαγή ειδικών, όπως επαγγελματιών στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού (π.χ. οικο-ξεναγοί) καθώς και νέων (π.χ. μαθητές) από και προς τις δύο χώρες με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων αυτών. Επίσης αποφασίστηκε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα υποβολής προτάσεων και σε άλλα χρηματοδοτικά μέσα, πέρα από τα δύο που προαναφέρθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back