ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «υπόθεση led» στα Γιάννενα, σε 1'

Εικόνα του άρθρου Η «υπόθεση led» στα Γιάννενα, σε 1'
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2022, 13:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού των Ιωαννίνων με led με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης αποφασίστηκε επίσημα το καλοκαίρι του 2020.  

Τότε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε το ΟΚ φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου.  



Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα για δύο λόγους: αφενός μεν επειδή παρακάμφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο  αφετέρου δε επειδή υπήρχαν πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα που παρουσίασε η δημοτική αρχή. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Περιφέρεια έβγαλε στον αέρα τον διαγωνισμό: 17.624 νέα φωτιστικά σώματα, το 70% του φωτισμού, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ.  

Λίγο αργότερα η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε το διαγωνισμό Τον Ιανουάριο του 2022 έγινε νέος διαγωνισμός με  μια μόνο κοινοπραξία 

Τον Ιούλιο, η ΤΕΡΝΑ-Fotagonled πήρε το έργο με οικονομική προσφορά 19 εκατ. ευρώ και με έκπτωση μόλις 1%. 

Η εταιρία θα αναλάβει την εγκατάσταση του νέου φωτισμού και τη λειτουργία του συστήματος για 12 χρόνια 

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα καταβάλλει ετησίως τα ανάλογα ποσά μέσω των ανταποδοτικών του τελών  Αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.  

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων υποστηρίζει ότι το κέρδος θα είναι σχεδόν μηδενικό για τον Δήμο και  ζητάει να μην υπογραφεί σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back