ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σύγκλητος καταδικάζει τη δήλωση του δημάρχου

Εικόνα του άρθρου Η σύγκλητος καταδικάζει τη δήλωση του δημάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2020, 15:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ομόφωνη απόφασή της, από τη χτεσινή (16/9) συνεδρίαση, εκφράζει τη λύπη της για τη δήλωση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, περί προτίμησης εργαζόμενων σε υπηρεσίες όπως στο πανεπιστήμιο, όπου «μπορείς να λουφάρεις πολύ περισσότερο».

Το ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η σύγκλητος «με έκπληξη βρέθηκε αντιμέτωπη με τις απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ» και υπενθυμίζει ότι ο δήμαρχος, «έχοντας υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο επί πολλά έτη, γνωρίζει πολύ καλά τη συμβολή του ιδρύματος στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου».

Το σώμα εκφράζει τη λύπη του για τη δήλωση και επισημαίνει ξανά ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, «μολονότι έχει το μικρότερο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των τμημάτων, των φοιτητών και των διδασκόντων του μεταξύ των πανεπιστημίων της χώρας, συνεχίζει να διακρίνεται σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις. Το διοικητικό προσωπικό έχει συμβάλει ουσιαστικά μέσα στο χρόνο και ιδιαίτερα σήμερα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στην υποστήριξη του διοικητικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του ιδρύματος».

Τέλος, τον καλεί να «ανακαλέσει τις αρνητικές δηλώσεις του που υπονομεύουν το κύρος του πανεπιστημίου και την προσφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ήπειρο και στα ‘γράμματα’».

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Ατυχής η δήλωση του Δημάρχου! Ατυχεστατη !!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back