πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στο Κουρσκ

Εικόνα του άρθρου Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις στο Κουρσκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2024, 18:26
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία μετέφερε επιπλέον άρματα μάχης, πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα στη νότια περιοχή του Κουρσκ την Παρασκευή, καθώς αγωνιζόταν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα για να τερματίσει την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από Ρώσους στρατιωτικούς bloggers έδειχνε μια κατεστραμμένη αυτοκινητοπομπή, με πτώματα μόλις ορατά μέσα σε ορισμένα φορτηγά, στον αυτοκινητόδρομο Ε38 στο Oktyabrskoe, μια τοποθεσία πολύ πιο βαθιά μέσα στη Ρωσία από οποιαδήποτε άλλη επιβεβαιωμένη μάχη που είχε προηγηθεί από τότε που οι δυνάμεις της Ουκρανίας πέρασαν τα σύνορα την Τρίτη.

Δύο ημέρες αφότου ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ ανέφερε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η προέλαση σταμάτησε, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του «συνεχίζουν να αποκρούουν την απόπειρα εισβολής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε το υπουργείο λέγοντας ότι η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις με πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων Grad, πυροβολικό και άρματα μάχης.

Ένα ουκρανικό κανάλι Telegram που δημοσίευσε το βίντεο με τα κατεστραμμένα ρωσικά φορτηγά ανέφερε ότι είχαν χτυπηθεί από ένα σύστημα πυραύλων HIMARS που προμηθεύτηκαν οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα το δικό του βίντεο, το οποίο, όπως είπε, έδειχνε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να καταστρέφει ένα ουκρανικό άρμα μάχης και ένα οβιδοβόλο κοντά στην πόλη Sudzha.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες τα ρωσικά στρατεύματα, οι αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό «κατέστειλαν προσπάθειες επιδρομής εχθρικών μονάδων βαθιά στο ρωσικό έδαφος στην κατεύθυνση του Κουρσκ».

Ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε συνολικά μέχρι 945 στρατιώτες και 102 τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια των μαχών στο Κουρσκ, χωρίς να αναφέρει απώλειες από τη ρωσική πλευρά.

Υπήρχαν κάποιες ανεπιβεβαίωτες αναφορές από ρωσικές πηγές ότι οι Ουκρανοί έφτασαν μέχρι και 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα στο πιο απομακρυσμένο σημείο.

Το Rybar, ένα ρωσικό στρατιωτικό ιστολόγιο, ανέφερε ότι ουκρανικές μονάδες εισέρχονταν στο ένα χωριό μετά το άλλο και έστηναν ενέδρες εναντίον των ρωσικών ενισχύσεων που έφταναν.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back