Ο Νίκος Γκόντας, από την εποχή που ήταν δήμαρχος, είχε μια τάση προς τις κατατάξεις: συχνά πυκνά αναφερόταν στην ανάδειξη της πόλης ως «χρυσό τουριστικό προορισμό» για παράδειγμα.
Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Γκόντας διαπίστωσε ότι «κατά δικαία και αντικειμενική κρίση», η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων είναι «τρίτη μεγαλύτερη και σημαντικότερη» στη χώρα. Δεν διευκρίνισε σε ποια κατάταξη και με βάση ποια ποιοτικά ή ποσοτικά στοιχεία. Ούτε υπήρξε κάποια περαιτέρω διευκρίνιση από τη δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει ο κ. Γκόντας ή τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που είναι γνωστός για τις πολιτιστικές του ευαισθησίες και γνώσεις. Φυσικά, η Δημοτική Πινακοθήκη είναι εξαιρετικά σημαντική ανεξαρτήτως κατατάξεων, υπαρκτών και μη.
Ο κ. Γκόντας συνέχισε λέγοντας ότι η δημοτική πινακοθήκη «δεν είναι προσβάσιμη» εκεί που βρίσκεται, στην οδό Κοραή και αναφέρθηκε ξανά στην πρόταση της δημοτικής του αρχής για να ανακατασκευαστεί η «Όαση» ως πινακοθήκη, πρόταση που είχε απορριφθεί, τόσο πολιτικά όσο και διοικητικά.

- Μικροί «θησαυροί» στη Δημοτική ΠινακοθήκηΜια επιλογή 15 έργων ζωγραφικής και σχεδίων που βρίσκονται στην οικία Πυρσινέλλα
- Από την «Αύρα» στην «Όαση»Ένας τόπος της πόλης, μια ιστορία 90 χρόνων
- Η «Όαση» του Άρη Κωνσταντινίδη και της πόλης των Ιωαννίνων4+1 αρχιτέκτονες γράφουν για κτίρια των Ιωαννίνων

