ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πινακοθήκη, η «Όαση» και οι αναμνήσεις

Εικόνα του άρθρου Η πινακοθήκη, η «Όαση» και οι αναμνήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2022, 00:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Νίκος Γκόντας, από την εποχή που ήταν δήμαρχος, είχε μια τάση προς τις κατατάξεις: συχνά πυκνά αναφερόταν στην ανάδειξη της πόλης ως «χρυσό τουριστικό προορισμό» για παράδειγμα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Γκόντας διαπίστωσε ότι «κατά δικαία και αντικειμενική κρίση», η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων είναι «τρίτη μεγαλύτερη και σημαντικότερη» στη χώρα. Δεν διευκρίνισε σε ποια κατάταξη και με βάση ποια ποιοτικά ή ποσοτικά στοιχεία. Ούτε υπήρξε κάποια περαιτέρω διευκρίνιση από τη δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει ο κ. Γκόντας ή τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που είναι γνωστός για τις πολιτιστικές του ευαισθησίες και γνώσεις. Φυσικά, η Δημοτική Πινακοθήκη είναι εξαιρετικά σημαντική ανεξαρτήτως κατατάξεων, υπαρκτών και μη.

Ο κ. Γκόντας συνέχισε λέγοντας ότι η δημοτική πινακοθήκη «δεν είναι προσβάσιμη» εκεί που βρίσκεται, στην οδό Κοραή και αναφέρθηκε ξανά στην πρόταση της δημοτικής του αρχής για να ανακατασκευαστεί η «Όαση» ως πινακοθήκη, πρόταση που είχε απορριφθεί, τόσο πολιτικά όσο και διοικητικά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back