Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «low cost πανάκεια» των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Η «low cost πανάκεια» των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2022, 21:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις φορέων, επαγγελματικών κυρίως, που ζητούν την «προσέλκυση» (με ό,τι και αν περιλαμβάνει αυτό), low cost αεροπορικών εταιριών στα Γιάννενα, ώστε να αυξηθεί το επιβατικό κοινό, κυρίως προς την πόλη.

Έτσι, μετά τις παρεμβάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων που έφεραν και την ένταση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ακολούθησε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή προς τρία, θεωρητικά συναρμόδια υπουργεία, καθώς και το Σωματείο Καφέ-Μπαρ Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων «Παμβώτις».

Διαβάστε επίσης: Η Ryanair, οι υποσχέσεις και οι πιέσεις στα Γιάννενα 

Το σωματείο, σε μια κάπως… επιτακτική ανακοίνωση, καταλήγει στο ερώτημα προς πολιτικούς και επαγγελματικούς φορείς: «Υποψιάζεται κάποιος από εσάς, την ώρα που η επισιτιστική και ενεργειακή κρίση είναι ande (sic) portas, πόσο σημαντικό θα είναι για τον προορισμό και τις επιχειρήσεις μας η έλευση μιας εταιρείας χαμηλού κόστους;».

Ζητούν να καταθέσει η εταιρία χρονοδιάγραμμα και βιώσιμη, όπως τονίζουν, πρόταση.

Το πεδίο πάντως δεν είναι σπαρμένο με άνθη.

Αφενός, η Ryanair συγκεκριμένα είναι γνωστή για τα «παιχνίδια πίεσης» προς αρχές, ώστε να εξασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Την ίδια στιγμή, υποτίθεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει ένα σχέδιο (και) προς τις αεροπορικές εταιρίες, παραμένουν όμως άγνωστες τυχόν λεπτομέρειες. Έτσι και αλλιώς πάντως, τα Γιάννενα έχουν συμπεριληφθεί στη «διαρροή» που έκανε η Ryanair, προκειμένου να πιέσει περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι πως, με δεδομένη τη (μικρότερη) πίεση και από άλλους εταιρικούς παράγοντες όπως η P&I, το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό, το προσεχές διάστημα, χωρίς να είναι αποκλειστικά... αεροναυτικής φύσης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back