Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 23-09-2022, 14:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλη μια παρέμβαση για «φτηνές πτήσεις στα Γιάννενα», κάνει φορέας των Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο αυτή τη φορά.

Με επιστολή προς τα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Υποδομών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της… Ryanair. Πρόκειται για το μη λεπτομερειακό πλάνο που φέρεται να έχει καταθέσει η εταιρία, η οποία ζητάει ανταλλάγματα από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να το εφαρμόσει. Κάπου εκεί υπάρχουν και «10 πτήσεις στα Γιάννενα».

Διαβάστε επίσης: Η Ryanair, οι υποσχέσεις και οι πιέσεις στα Γιάννενα

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων αναφέρει ότι η Ήπειρος και ειδικά ο νομός Ιωαννίνων «δεν εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο του Ακτίου» και παρουσιάζει ως «αδήριτη» την ανάγκη για συνεργασία με εταιρίες χαμηλού κόστους «που θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου».

Το Επιμελητήριο ζητάει από τα υπουργεία να «λάβουν άμεσα τις αποφάσεις» για συνεργασία, αρχικά με τη Ryanair.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση από μέρους σας τα Ιωάννινα να μην μπορούν να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή - οικονομική και τουριστική τους στρατηγική και άμεσα και με πραγματικό ενδιαφέρον  και στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τις εταιρίες χαμηλού κόστους να δώσετε τα κίνητρα σε αυτές να προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων» αναφέρει το Επιμελητήριο και καταλήγει:

«Ο νομός Ιωαννίνων δεν μπορεί να ζει  άλλο σε αεροπορική  απομόνωση, οι επιχειρήσεις στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί θα πρέπει να επιβιώσουν και τέλος πολίτες και επισκέπτες ισότιμα  όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια αεροπορική εταιρία με χαμηλό κόστος και όχι όπως ακόμη και σήμερα συμβαίνει  να χρησιμοποιούν  την  πτήση Ιωάννινα - Αθήνα (μονοπωλιακού χαρακτήρα) και  να κοστίζει περισσότερο από ότι η πτήση  Αθήνα –Λονδίνο».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso