ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ryanair, Γιάννενα και επιστολές

Εικόνα του άρθρου Ryanair, Γιάννενα και επιστολές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 19:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, η Ryanair, η low cost αεροπορική εταιρία με τις… ετερόκλητες εντυπώσεις που αφήνουν ενίοτε οι υπηρεσίες της, σκοπεύει να εντάξει στο πλαίσιο εργασιών της και τα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Capital, η εταιρία έχει στείλει 3 επιστολές προς την ελληνική κυβέρνηση από πέρυσι τον Οκτώβριο, προτείνοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, δεσμευόμενη για «διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης».

Κάπου εκεί αναφέρονται και τα Γιάννενα, ως προορισμός (μαζί με τον Βόλο). Η εταιρία φυσικά ζητάει ανταλλάγματα όπως αναστολή του τέλους εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αερολιμένων των 12 ευρώ τη χειμερινή περίοδο, εισαγωγή περαιτέρω κινήτρων για τη δημιουργία βάσης αεροσκαφών, αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής του αεροδρομίου της Αθήνας κ.α. Κάποια από αυτά, φυσικά απευθύνονται σε άλλους ιδιώτες στους οποίους έχουν εκχωρηθεί δημόσια αεροδρόμια της χώρας, αλλά ζητούν και την κρατική μεσολάβηση.

Σύμφωνα με το Capital, στην επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2021 που συνοδεύεται από αναλυτικό πίνακα με τίτλο «Greek Traffic Growth Proposal» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Ryanair δεσμεύεται να διπλασιάσει την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στα 10 εκατ. επιβάτες. Σημαντικό ποσοστό θα επισκέπτεται την Ελλάδα εκτός της περιόδου αιχμής, συμπεριλαμβανομένων δρομολογίων από και προς τα Ιωάννινα και τον Βόλο, με συνδέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Στοκχόλμη».

Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού είναι επεξεργάζεται «συγκεκριμένο πλάνο» που εντάσσεται «στην ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» και θα παρουσιαστεί το «επόμενο διαστημα».

Βέβαια, όλα αυτά δεν συμβαδίζουν ως προγραμματισμός, με το γεγονός ότι η εταιρία κλείνει τη βάση της στο «Ελ. Βενιζέλος» για τον χειμώνα, όπως ανακοίνωσε προ ημερών. Φυσικά, η κίνηση έχει το χαρακτήρα πίεσης για την ικανοποίηση αιτημάτων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back