Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Κοινωνική Οικονομία των Ιωαννίνων συζητάει

Εικόνα του άρθρου H Κοινωνική Οικονομία των Ιωαννίνων συζητάει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 11:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στα Γιάννενα είναι ένας υπαρκτός επιχειρηματικός πόλος πλέον, με όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται και αν εργάζεται σε φορείς της. Πριν από λίγο καιρό εξάλλου, δημιουργήθηκε η Ένωση ΚΑΛΟ Ηπείρου, με 13 καταρχήν ΚΟΙΝΣΕΠ στο δυναμικό της, αλλά και φορείς που παρακολουθούν τις εργασίες της.

Αυτό το σαββατοκύριακο, 4-5 Ιουνίου, η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα ΚΑΛΟ κάνει την πρώτη της δράση στα Γιάννενα.

Το έργο kalomathe goes local έχει στόχο τη δημιουργία ενός ανοιχτού, συμμετοχικού αναστοχασμού σχετικά με την βιωσιμότητα των τοπικών οικοσυστημάτων ΚΑΛΟ στην Ελλάδα. Το έργο περιλαμβάνει τέσσερις ανοιχτές και διασυνδεδεμένες δράσεις σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη με διαφορετική θεματική η καθεμιά.

Το ραντεβού των Ιωαννίνων είναι στις 4 Ιουνίου, 7 μ.μ., στον χώρο της Κοιν.Σ.Επ. WOW (Αραβαντινού 12, 45444). Θεματική της δράσης αποτελεί η ανάπτυξη Πάρκων Ανοιχτής Τεχνολογίας, μια συνθήκη που ενισχύει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη την ποικιλομορφία επιχειρηματικών μοντέλων και προσεγγίσεων ανάπτυξης.

Θα εισηγηθεί ο Νικηφόρος Τσιούρης, υποψήφιος διδάκτορας του Πολυτεχνείου του Τάλιν και μέλος του P2P Lab με θέμα «Τι τεχνολογική ανάπτυξη θέλουμε;».

Η εκδήλωση γίνεται με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, Γραφείο Θεσσαλονίκης - Ελλάδα  και σε συνεργασία τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών-τριών και Αποφοίτων του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Θα συμμετέχω
Φίσκιλης Άγγελος
Ανεξάρτητο Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Έχοντας 9 και πλέον χρόνια εμπειρία στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας όταν για άλλους αυτό ήταν μια άγνωστη έννοια και αναπολώντας όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστούμε τις άνω των 520 ΚοινΣΕπ που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την δημιουργία τους με την πλειοψηφία αυτών μετά την ψήφιση του νέου νομoυ 4430/2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back