ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «επικίνδυνη Εγνατία» έφτασε στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Η «επικίνδυνη Εγνατία» έφτασε στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2024, 15:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όσα είπε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σε δημόσια συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής και τα ανακάλεσε κατόπιν ως «ιδιωτική συζήτηση», έφτασαν στη Βουλή, με ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων που συνυπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανάμεσά τους και οι Όλγα Γεροβασίλη-Κώστας Μπάρκας (ο οποίος και κατέθεσε την ερώτηση), από Άρτα και Πρέβεζα, αντίστοιχα.

Ο κ. Μπάρκας στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του περιφερειάρχη Ηπείρου προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για την οδική ασφάλεια, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας από τον οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα. Οι αναφορές του κ. περιφερειάρχη στην Εγνατία Οδό και την επικινδυνότητά της, όπως και στην ανάγκη να κλείσει η σήραγγα στο τμήμα από Μέτσοβο προς Παναγιά, είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα πρέπει να τύχουν άμεσων διευκρινίσεων από τους καθύλην αρμόδιους».

Διαβάστε επίσης:

Όπισθεν για την Εγνατία και επίθεση στη δημοσιογραφία

Αυτό να μείνει μεταξύ μας...

Επίσης, χαρακτηρίζει τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Καχριμάνης ως εξής:

«Οι ισχυρισμοί σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις προαναφερθείσες καταγγελίες, ότι επρόκειτο περί ‘ιδιωτικής συζήτησης’ όσων ειπώθηκαν μεταξύ του περιφερειάρχη και των υπολοίπων μελών της Περιφερειακής Επιτροπής, σε μία δημόσια συνεδρίαση, μόνο γέλωτα προκαλούν. Οι δε δικαιολογίες όσων ειπώθηκαν, στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ως ‘λεκτικές υπερβολές’ για την επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού, ρίχνοντας το ανάθεμα στους δημοσιογράφους που τις μετέφεραν, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών».

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα, από τον οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινίσεις, αν το υπουργείο προτίθεται να ελέγξει τις καταγγελίες Καχριμάνη με ειδικό κλιμάκιο, αν θα δημοσιεύσει τυχόν πόρισμα εμπειρογνωμόνων, πώς θα εγγυηθεί το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια του δρόμου και αν θα καταθέσει στη Βουλή, αντίγραφο της μελέτης που ανέθεσε και παρέλαβε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ) για την επικινδυνότητα όλων των σηράγγων της Εγνατίας οδού.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back