Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος-ΚΤΕΛ: 20 ευρώ η κάρτα του αστικού για τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Δήμος-ΚΤΕΛ: 20 ευρώ η κάρτα του αστικού για τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2024, 21:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σημαντική απόφαση πήρε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ενέκρινε την επιδότηση καρτών απεριορίστων διαδρομών για όλους τους φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιδοτώντας ο ίδιος τη διαφορά που θα προκύψει.

Έτσι, σε συμφωνία με το αστικό ΚΤΕΛ, οι κάρτες απεριορίστων θα διατίθενται για τους φοιτητές-τριες του ιδρύματος, στην τιμή των 20 ευρώ, από τα 35 που κοστίζουν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απόφαση αφορά όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες του ιδρύματος, ανάλογα βέβαια με τους αριθμούς που έχει δώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αυτός ο αριθμός ανέρχεται περίπου στους 14.000 φοιτητές-τριες μέχρι έτους φοίτησης ν+2 και ν+3, ανάλογα με τη σχολή.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, η αντιδήμαρχος Γωγώ Γιώτη που έκανε την εισήγηση, τόνισε ότι το χρονικό πεδίο εφαρμογής είναι για όλο τον χρόνο και όχι μόνο δέκα μήνες. Όπως αποτυπώνεται στην εισήγηση, το αστικό συμφώνησε σε έκπτωση 35%.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε επίσης ότι η συμφωνία ήταν μεν προϊόν καλής συνεργασίας, αλλά και σκληρής διαπραγμάτευσης. «Είναι επιτυχία αυτό που καταφέραμε» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θέλει να παρέμβει ουσιαστικά στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη μείωση του φοιτητικού πληθυσμού στα Γιάννενα.

«Θέλουμε μια μεγάλη και δυναμική φοιτητική κοινότητα στην πόλη, είναι ένας παράγοντας επηρεάζει τον τόπο πολυπαραμετρικά, όχι μόνο οικονομικά», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3