ΑΠΟΨΕΙΣ

Αυτό να μείνει μεταξύ μας...

Εικόνα του άρθρου Αυτό να μείνει μεταξύ μας...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2024, 21:56
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανασκεύασε (όσο μπόρεσε) λοιπόν τα όσα είπε για την επικινδυνότητα της Εγνατίας οδού, μετά και την παρέμβαση εισαγγελέα για προκαταρκτική εξέταση.

Και το έκανε ποικιλοτρόπως. Ένα από τα βασικά του επιχειρήματα είναι ότι επρόκειτο για «ιδιωτική συζήτηση».

Ο κ. Καχριμάνης δεν συνομιλούσε με κάποιο μέλος της οικογένειάς του ούτε με κάποιον φίλο του σε ένα καφενείο. Είναι περιφερειάρχης, προήδρευε και προεδρεύει σε ένα από τα πιο σημαντικά όργανα διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου: Την Περιφερειακή Επιτροπή, από όπου κάθε φορά περνάνε δεκάδες θέματα που αφορούν την εκτέλεση έργων και τη διαχείριση πόρων. 

Αυτή την Περιφερειακή Επιτροπή, που συνεδριάζει σε ένα μικρό γραφείο, όπου οι δημοσιογράφοι αναγκάζονται να στριμώχνονται για να κάνουν τη δουλειά τους. 

Με την ανακοίνωσή του λοιπόν ο κ. Καχριμάνης έρχεται να επιτεθεί στους δημοσιογράφους κατηγορώντας τους για παραποίηση, διασταλτική ερμηνεία και διάφορα άλλα. Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο οι επιθέσεις στους δημοσιογράφους όταν η εξουσία στριμώχνεται. Ούτε είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο η εξουσία να κάνει διάφορους αντιπερισπασμούς για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Ο κ. Καχριμάνης δεν κάνει όμως μόνο επίθεση στους δημοσιογράφους. Υποτιμά και όσους συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή. Και παράλληλα υποβαθμίζει τον ρόλο τους όταν κάνει λόγο για «ιδιωτική συζήτηση».

Δεν είναι απλό ζήτημα. Είναι θεσμικό και βαθιά δημοκρατικό. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πάρουν θέση. 

Η όλη υπόθεση έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά πόσο σημαντική είναι η διαδικτυακή κάλυψη των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και των επιτροπών με παράλληλη καταγραφή των πρακτικών (κάτι που υπενθύμισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γ. Πρέντζας).

Και για να το ξεκαθαρίσουμε ακόμα μια φορά: Ό,τι λέγεται σε δημόσια συνεδρίαση, έχει δημόσιο χαρακτήρα. Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα, είναι απλώς τακτικισμοί. Εκτός και αν κάποιοι ξεχνούν πού βρίσκονται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back