Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας «αδικημένος» περιφερειάρχης...

Εικόνα του άρθρου Ένας «αδικημένος» περιφερειάρχης...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2024, 19:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το αφήγημα του αδικημένου και αποδέκτη προσωπικών επιθέσεων, ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στη συνεδρίαση λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη υπό το αρνητικό για τον περιφερειάρχη κλίμα, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της επιμονής του στις απευθείας αναθέσεις και της διάστασης που έχει πάρει, αυτός προσπάθησε να απαντήσει με έμμεσο και συναισθηματικό τρόπο δίνοντας έμφαση σε δημοσιεύματα που αφορούν το οικογενειακό του περιβάλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα του Τύπου Ιωαννίνων για τις απευθείας αναθέσεις εδώ:

Περιφέρεια Ηπείρου: 8,7 εκατ. ευρώ σε δεκάδες «κατεπείγοντα» έργα

Περιφέρεια Ηπείρου: Οι υπηρεσίες πρασίνου των 47 απευθείας αναθέσεων και του 1 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων άρχισε να «παίζεται» και σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και πολλά σενάρια για το τι σκέπτεται το Μαξίμου. Είναι γνωστό ότι ο κ. Καχριμάνης δεν είναι από τους πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες στο Μαξίμου, ωστόσο το ποσοστό που πετυχαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις αποτελούσε τον καθοριστικό παράγοντα για τη συνέχιση της συνεργασίας. 

Ο κ. Καχριμάνης λοιπόν, έκανε δύο πράγματα. Πρώτον, επιχείρησε να στρέψει αλλού τη συζήτηση… λογοδοτώντας στον εαυτό του και μιλώντας για το όραμα της Περιφέρειας για τα ιαματικά λουτρά στην Κόνιτσα.

Δεύτερον, αφήνοντας σποραδικές αιχμές σε αρκετές από τις απαντήσεις του, στα θέματα της λογοδοσίας, συνεπικουρούμενος όποτε χρειάστηκε από την πρόεδρο του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση.

Οι ευθείες ερωτήσεις ή και νύξεις για τις απευθείας αναθέσεις, έγιναν από τον Στέφανο Ζούμπα (Ήπειρος Όλον) και Λάμπρο Γεωργόπουλο (ΦΩΣ). Ο δεύτερος μάλιστα κάλεσε τον κ. Καχριμάνη να παραιτηθεί. Εκείνος, του απάντησε ότι είναι εκλεγμένος, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργόπουλο «που διορίστηκε νύχτα σε μια θέση διοικητή νοσοκομείου».

Ο κ. Ζούμπας δήλωσε τη στήριξή του στον περιφερειάρχη ως ιδιώτη, προφανώς μετά από δημοσιεύματα που θίγουν οικογενειακά ζητήματα. Το ίδιο είπε ο κ. Καχριμάνης, ότι έκανε και ο κ. Στέφος.

Η αντιπολίτευση πάντως έδειξε περισσότερο διατεθειμένη να επιλύσει αναμεταξύ της διαφορές, με διάφορες εντάσεις κατά την τετράωρη περίπου συνεδρίαση.

Σε από τις νύξεις του «για να ξέρει ο κόσμος πώς γίνεται», για τις αναθέσεις, ο κ. Καχριμάνης είπε, αναφερόμενος στις αναθέσεις έργων:

«Μια φορά το χρόνο γίνεται πρόσκληση για μηχανηματάδες και τους λέμε ‘ποιος θέλει να δουλέψει’ και όλα αυτά γίνονται με το νόμο. Δίνουν την τιμή και με τις μικρότερες τιμές δουλεύουμε».

Αμέσως μετά και σε συνέχεια του λόγου του, στην ίδια πρόταση, είπε: «Και γιατί δεν το προγραμματίζετε να γίνεται μια φορά το χρόνο; Σήμερα έβρεξε πολύ, χάλασε ο δρόμος και στο πτηνοτροφείο δεν μπορεί να ανέβει το αυτοκίνητο να πάρει τα κοτόπουλα».

Είπε δε «περήφανα» όπως τόνισε, ότι από πέρυσι μέχρι φέτος, αντιμετωπίστηκαν 2.000 τέτοιες περιπτώσεις και άφησε αιχμές, αόριστα και με μεγάλη ένταση: «Εμ δεν ξέρουν τι τους γίνεται, εμ ζητάνε και τα ρέστα». Ποιοι, πού, πότε, δεν έχει τόση σημασία στο σύμπαν των συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου…




ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Μόνο φυλακή του αξίζει
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back