Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η «Ανυπότακτη Kίνηση» Πρέβεζας για τα led

Εικόνα του άρθρου Η «Ανυπότακτη Kίνηση» Πρέβεζας για τα led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2020, 14:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

 Η Ανυπότακτη Κίνηση στην Πρέβεζα, με ανακοίνωσή της για τα led, αναφέρει ότι «με χαρά πληροφορηθήκαμε, ως δημοτική κίνηση, την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών να αποσυρθεί ο Δήμος από τη σύμβαση για έργο με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που αφορά την αλλαγή λαμπτήρων του οδοφωτισμού και την οποία έχει συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου με μελετητή ανάδοχο».

Αναφέρει ότι «έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η μόνη απόφαση που έχει απομείνει υπέρ του συγκεκριμένου έργου είναι αυτή των ξεκάθαρα όπως φαίνεται «υπάκουων» στις «εντολές» του Περιφερειάρχη Ηπείρου, δηλαδή της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας».

Η παράταξη σημειώνει ότι το κόστος θα μεταφερθεί στους πολίτες μέσω των δημοτικών τελών και κατηγορεί τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ότι «’πρωτοπορεί’ παραδίδοντας στην ιδιωτικοποίηση με ΣΔΙΤ βασικές λειτουργίες της τοπικής διοίκησης (μετά τα απορρίμματα και την εν κρυπτώ σύμβαση που δένει χειροπόδαρα τους Δήμους της Ηπείρου) στέλνοντας τον λογαριασμό στους κατοίκους της. επιδιώκοντας να προβάλει ότι η Περιφέρεια παρουσιάζει ‘απορροφητικότητα’ στα κονδύλια του ΕΣΠΑ».    

Ακόμα, παραθέτει το «επικρατέστερο σενάριο» κατά την άποψή της, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εμπειρία: «…οι ιδιώτες, αφού αναλάβουν το έργο, στη συνέχεια αρχίζουν τα προβλήματα. Οι εργολάβοι -και οι μελετητές φίλοι τους- χρησιμοποιούν κάθε δυνατή μέθοδο για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους».

Η παράταξη τέλος καλεί το δήμαρχο Πρέβεζας και την πλειοψηφία των συνεργαζόμενων παρατάξεων «να ανακαλέσουν την απόφασή τους για την υλοποίηση του σημαντικού έργου του οδοφωτισμού  της πόλης και των χωριών του δήμου μας, μέσω της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και της εκχώρησης σε ιδιώτη» και να «διαβάσουν καλύτερα» την εισήγηση της υπηρεσίας για το κόστος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back