Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων ζητάει ανάκληση απόφασης περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων ζητάει ανάκληση απόφασης περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2022, 18:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ζητάει να ανακληθεί απόφαση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ως «προκλητική και παράνομη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Χρήστο Γρίβα, και με δεδομένα που παρέθεσε εργαζόμενη στην Περιφέρεια Ηπείρου, πρόκειται για τον ορισμό αναπληρώτριας προϊσταμένης Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων.

«Οι προκλητικές αυτές αποφάσεις είναι απόρροια της μη συγκρότησης, εδώ και χρόνια, και στην Περιφέρεια Ηπείρου των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων για την κρίση και τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, με αποτέλεσμα να έχει γιγαντώσει σε όλο δημόσιο ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και το βόλεμα των ημετέρων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας.      

Κάλεσε δε τον περιφερειάρχη να εφαρμόσει την υπ’ αριθμό 33022/30-3-22 απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.   

«Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών , καλεί τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει και να τοποθετήσει μέχρι την σύγκλιση των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τους συνάδελφους που αποδεδειγμένα έχουν τις κατά το νόμο τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Γρίβας. 

Τόνισε δε ότι αν ο κ. Καχριμάνης επιμείνει στην απόφασή του, θα πρέπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση επιτέλους της νομιμότητας».                                               Κάλεσε επίσης την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και την ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Περιφέρειες να πάρουν σχετικές αποφάσεις, αλλά και τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου «να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές του περιφερειάρχη και να ζητήσουν την αποκατάσταση της νομιμότητας».                                                                                                                           

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3