ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για Καχριμάνη: «Έχει κουραστεί και έχει κουράσει»

Εικόνα του άρθρου Για Καχριμάνη: «Έχει κουραστεί και έχει κουράσει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2018, 17:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είναι σαφές ότι η παράταξη «Νέοι Ορίζοντες» του υποψήφιου περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλου βασίζει σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική της πολιτική στα... χρόνια εξουσίας του Αλέκου Καχριμάνη -σχεδόν 30 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ως δήμαρχος Μετσόβου-, και στους αριθμούς ανάπτυξης της Ηπείρου, οι οποίοι δεν είναι οι καλύτεροι. «Κάτι που έχει γίνει από τις δικές του πράξεις και παραλείψεις. Είναι προφανές ότι έχει κουραστεί και έχει κουράσει. Ο λαός θα του δώσει την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθεί» τονίζει ο κ. Ριζόπουλος.

Η νέα του παρέμβαση κατά του κ. Καχριμάνη γίνεται με αφορμή την πρόοδο υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Ο κ. Ριζόπουλος καταγγέλλει τον τρόπο σχεδιασμού του τρέχοντος ΕΣΠΑ στην Ήπειρο, κάνοντας λόγο για «σπατάλη με έργα ‘υποδομών’ που δεν εντάσσονται στη λογική του συνόλου, για «έλλειψη εμπιστοσύνης στις άυλες ενέργειες όπως αθλητισμός και πολιτισμός» και για «έναν φαύλο κύκλο απόλυτης εξάρτησης» των επιχειρήσεων από τις επιδοτήσεις. Παράλληλα, εκτιμά ότι είναι ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα «καταδικασμένο σε παταγώδη αποτυχία», ακόμα και σε επίπεδο αριθμών. Ο κ. Ριζόπουλος, όσον αφορά το ΕΣΠΑ, εκτοξεύει τα βέλη του όχι μόνο προς τον κ. Καχριμάνη αλλά και προς την αντιπεριφερειάρχη (και υποψήφια δήμαρχο Ιωαννίνων πια) Τατιάνα Καλογιάννη.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρει ότι στο επόμενο ΕΣΠΑ της Ηπείρου «δεν θα υπάρχει καμία δράση η οποία δεν θα μπορεί να υποστηρίξει το ανταποδοτικό όφελος για τις οικονομικές ανάγκες της Περιφέρειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back