ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γέφυρα Πλάκας, β’ φάση

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα Πλάκας, β’ φάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2018, 19:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η α’ φάση του έργου της αναστήλωσης του Γεφυριού Πλάκας, το οποίο είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015, τελείωσε, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με επικεφαλής την Περιφέρεια Ηπείρου. Χτες, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του κεφαλόδεσμου από ανοξείδωτα υλικά στο ανατολικό βάθρο.

Τώρα, πια, αναμένεται να πιάσει δουλειά ο ανάδοχος του υπόλοιπου έργου (του τόξου) που προέκυψε μέσα από διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών.

Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη για την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Η κ. Κονιόρδου έδωσε τα εύσημα της, παράλληλα, στον περιφερειάρχη για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ ανέφερε ότι «μόλις μπει το νερό στο αυλάκι, θα κάνουμε  μια μελέτη για την κατάσταση όλων των γεφυριών».

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανέλαβε να «υπενθυμίσει» στο υπουργείο τις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Ηπείρου για την αναστήλωση του γεφυριού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καλά «αν δεν είχαμε προκάμει, όπως έλεγε ο Χαρίλαος (σ.σ. ο Φλωράκης)». Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε συντονίσει τις εργασίες για τη στερέωση των βάθρων. Ευχαρίστησε δε, για άλλη μια φορά, τον αρχιτέκτονα και επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Σμύρη που ήταν ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου μέχρι σήμερα.  


* Η φωτογραφία είναι του Μιχάλη Πανταζή

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back