ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γαϊδουράκι στο Γραμμένο: Οι εξηγήσεις του περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Γαϊδουράκι στο Γραμμένο: Οι εξηγήσεις του περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2022, 01:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση του περιστατικού της κακοποίησης του γαϊδάρου (ο οποίος θανατώθηκε τελικά) στο Γραμμένο απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και για τις υγειονομικές συνθήκες στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης προσπάθησε να αντιμετωπίσει όλες τις κατηγορίες ή τις υπόνοιες περί συγκάλυψης. Για την κτηνοτροφική εκμετάλλευση του πρώην πια αντιδημάρχου Ζίτσας, είπε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία από το 2019 έχει αποστείλει στον εισαγγελέα υγειονομική έκθεση.

Πρόσθεσε δε ότι όσον αφορά τα περί αδειοδότησης της μονάδας, με νομοθετική ρύθμιση του 2021 έχει δοθεί παράταση για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μέχρι το τέλος του 2023. Όσο για τις καταγγελίες περί ψύλλων, υποστήριξε ότι τη σχετική αρμοδιότητα την έχουν οι Δήμοι.

Για το περιστατικό με τον γάιδαρο, ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» ό,τι έγινε εκ μέρους του κτηνοτρόφου-πρώην αντιδημάρχου και υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Προσπάθησε δε, με τον δικό του τρόπο, να δώσει κάποια ερμηνεία στα όσα συνέβησαν. Μίλησε καταρχάς για «κτηνοτρόφους που δεν είναι εγγράμματοι και μορφωμένοι όπως η νέα γενιά». Είπε επίσης ότι ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος «έπρεπε να κοιτάξει πίσω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου».

Όσο για τη γνωριμία του με τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο, παρέπεμψε στα πολύ παλιά. Στον Στρατό… με το σκεπτικό προφανώς ότι ήταν απλώς μια γνωριμία από τον Στρατό.

Όταν και οι δύο υπηρετούσαν στο Τεχνικό του Στρατού, στο Ακραίο, όταν ο ίδιος ήταν υπαξιωματικός και ο σημερινός κτηνοτρόφος ήταν τορναδόρος….

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back