Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πετάξτε έξω αυτούς τους γιεγιέδες

Εικόνα του άρθρου Πετάξτε έξω αυτούς τους γιεγιέδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2021, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η απάντηση στην ερώτηση «ποιο είναι το καλύτερο live album του ροκενρόλ;» δεν είναι μοναδική.

 Απόψεις υπάρχουν πολλές, όπως και τυρόπιτες ή οδοντόβουρτσες. Μερικές ενδιαφέρουσες θέτουν στην κορυφή των ηχογραφημένων ζωντανά εμφανίσεων το Live at the Apollo του Τζέιμς Μπράουν και δεν έχουν πολύ άδικο, καθότι κάθε αυλάκι στάζει το  πάθος του «νονού».

Κάποιοι άλλοι λένε ότι το Live at Leeds των Who είναι το καλύτερο. Μια αστεία άποψη (ολογράφως: ΝΜΕ) αναφέρει το Unplugged at New York των Nirvana και μια σαφώς πιο σοβαρή, το At Folsom Prison του Τζόνι Κας.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή εδώ:

Το καλύτερο όλων όμως, είναι αυτό των Stones. Το Get yer ya-ya’s out κυκλοφόρησε πρώτη φορά έναν Σεπτέμβριο, 4 του μήνα, πριν από 51 συναπτά έτη.

Χάνει τον τίτλο γιατί δεν είναι μια μοναδική ηχογράφηση, αλλά τέσσερις, σε διαφορετικές μέρες και σημεία.

Όμως, η μπάντα δίνει τα ρέστα της και μάλλον βρίσκεται τότε στην καλύτερη συναυλιακή της φάση. Μια από τις βασικές αιτίες είναι ο νέος της, εκείνη την περίοδο, κιθαρίστας, ο Μικ Τέιλορ, ο οποίος κατάφερε να σπάσει τα νεύρα του Κιθ Ρίτσαρντς, μεταξύ άλλων.

Μια άλλη αιτία είναι ότι γενικά εκείνη την περίοδο οι Stones ήταν ισοπεδωτικοί: προέρχονταν από ένα τρομερό άλμπουμ, το Let it Bleed και πήγαιναν για το Sticky Fingers και το καλύτερο όλων, το Exile on main st.

Τρίτη αιτία, είναι το setlist. Οι Stones παίζουν το Jumping Jack Flash, το Midnight Rambler, το Street fighting man και φυσικά, το Sympathy for the devil, φτιάχνοντας μια βάση ζωντανού ρεπερτορίου που μέσες-άκρες θα τους ακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Τέλος, είναι το εξώφυλλο: Ο πρόσφατα αποδημήσας Τσάρλι Γουάτς και ένα… γαϊδούρι, κουβαλάνε τα όργανα της μπάντας, σε μια κάπως… ιδιαίτερη αποτύπωση του Visions of Johanna του Ντίλαν.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back