Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Αμυράς: «Υδατοδρόμιο: ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο»

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: «Υδατοδρόμιο: ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2022, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Με τη λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης για την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, η οποία αποκτά άλλο ένα μέσο διασύνδεσης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας»: Αυτή την άποψη καταθέτει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος (και βουλευτής Ιωαννίνων) Γιώργος Αμυράς για υδατοδρόμιο.

Η παρέμβαση του κ. Αμυρά για το «σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο», όπως το χαρακτηρίζει, γίνεται με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.). Η αρμόδια αρχή για την έγκριση της Μ.Π.Ε. είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Αμυράς αναφέρει ότι «με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ), το νέο υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων πρόκειται να εγκατασταθεί στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης,  δίπλα στον οικισμό του Περάματος, με την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, που θα φιλοξενούν τις απαραίτητες υπηρεσίες λειτουργίας του, καθώς και πλωτών εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμησή τους».

Ο χώρος εξυπηρέτησης επιβατών θα φιλοξενείται σε προκατασκευασμένο μετακινούμενο οικίσκο, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ. και σε μικρή απόσταση από την υφιστάμενη, τσιμεντένια προβλήτα του λιμένα Περάματος. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αμυράς προσθέτει ακόμα ότι «οι επιβάτες θα μεταφέρονται από τον χώρο αναμονής στα υδροπλάνα, που θα πλέουν και θα εκτελούν τους κατάλληλους ελιγμούς για την προσέγγιση και πρόσδεσή τους στην πλωτή προβλήτα του υδατοδρομίου και το αντίστροφο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back