Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υδατοδρόμιο Ιωαννίνων: επόμενο βήμα

Εικόνα του άρθρου Υδατοδρόμιο Ιωαννίνων: επόμενο βήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2022, 19:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που αφορά τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων κάνει γνωστή η εταιρία Hellenic Seaplanes.

«Όλα βαίνουν καλώς για το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων μετά και τις θετικές εξελίξεις που φέρνει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)…» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρία στέκεται ιδιαίτερα στο περιβαλλοντικό «ναι», λέγοντας ότι η περιβαλλοντική έγκριση επιβεβαιώνει ότι οι χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και οι πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων δεν θα φέρουν επιπτώσεις τόσο στην υδάτινη επιφάνεια της λίμνης που θα υποδέχεται τα αεροσκάφη όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του υδατοδρομίου.

«Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων γνωμοδοτούνται θετικά από τους υπεύθυνους φορείς Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού οι οικολογικές πρακτικές που χρησιμοποιούν η ένωση εταιρειών που έχει αναλάβει το project στα Ιωάννινα, όπου συμμετέχει η Hellenic Seaplanes, αφού, βάσει του πλάνου τους, κύριο μέλημα είναι η προάσπιση της χλωρίδας, της πανίδας και της φυσικής ομορφιάς της λίμνης και η αναβάθμισή της, φέρνοντας τα υδροπλάνα στα Ιωάννινα και στη ζωή των ντόπιων και των τουριστών» τονίζεται.

Το υδατοδρόμιο πρόκειται να εγκατασταθεί στην βορειοδυτική πλευρά της όχθης της λίμνης, δίπλα στον οικισμό Περάματος, περιλαμβάνοντας εγκαταστάσεις με συνολικό μέγεθος 3.774 τ.μ. Εκεί όπου ήταν και παλιά η βάση των υδροπλάνων, τα χρόνια 2004-2009.

«Η λίμνη Ιωαννίνων και το υδατοδρόμιο της αποτελεί για εμάς μια στρατηγική τοποθεσία που θα εξυπηρετεί τα συμπλέγματα υδατοδρομίων Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων νήσων, Μακεδονίας και Θεσσαλίας ενώ προορίζεται ως κόμβος ώστε να υπάρξουν πτήσεις και προς το εξωτερικό. Τα Ιωάννινα αξίζουν να γίνουν η πρώτη πόλη με λίμνη που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή κινούμαστε συντονισμένα προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλουμε να συνδυάσουμε τη λειτουργία των υδατοδρομίων με τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ώστε να υπάρχει ένα πλήρες δίκτυο» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας φιλοξενείται και δήλωση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ: «Η λειτουργία του υδατοδρομίου μας αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης».

Διαβάστε: Υδατοδρόμιο με προσδοκίες

Eπισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι τα ήδη αδειοδοτημένα υδατοδρόμια της Κέρκυρας και των Παξών της εταιρίας «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου» συνδυάζονται απόλυτα με το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων και ότι πρόκειται να αναπτυχθεί πρόγραμμα πτήσεων σύντομα. Ωστόσο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των έργων κατασκευής του υδατοδρομίου και της έναρξης των πτήσεων, δεν δίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back