Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Τρεις τραγωδίες ακόμη

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Τρεις τραγωδίες ακόμη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 16:12
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τρεις ακόμη παραστάσεις παραγωγές, συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Στο πλαίσιο λοιπόν του φεστιβάλ, το ΔΗΠΕΘΕ ανακοινώνει πως έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις «Ίων» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.

29 Ιουλίου

Το έργο «Ίων» του Ευριπίδη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, ανεβαίνει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21.00, από το Θέατρο Άλφα- Ιδέα. Τον Ίωνα και 7 ακόμα ρόλους, ερμηνεύει ο περσινός νικητής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν», Κωνσταντίνος Μπιμπής. Στον ρόλο της Κρέουσας η Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους, δημιουργώντας ένα ζωντανό ηχοτόπιο, ο κορυφαίος μουσικός κρουστών Νίκος Τουλιάτος.

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο.

3 Αυγούστου

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή ανεβαίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 21.00, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, από την «Ομάδα Σημείο Μηδέν». Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Έλλη Ιγγλίζ, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Ρόζυ Μονάκη, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

7 Αυγούστου

Το έργο «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη ανεβαίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21.00, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η Ανθή Ευστρατιάδου που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για τη θεατρική περίοδο 2016 θα ερμηνεύσει το ρόλο της Ιφιγένειας. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο.

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις: στο κιόσκι της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων (12.00-15.00 και 19.00-21.30).

Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670, ώρες γραφείου).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back