ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Δωδώνης με θέατρο και μουσική

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Δωδώνης με θέατρο και μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2021, 17:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την… απόσυρση του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το Φεστιβάλ Δωδώνης, που διοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο, συνεχίζει στο 5ο του έτος. Υπό τη σκέπη του, μπαίνουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης αλλά κι αλλού. Επίκεντρο βέβαια του φεστιβάλ αποτελεί το αρχαίο θέατρο .

Φέτος, το Φεστιβάλ που θα γίνει από 28 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου, συμμετέχει και ως συμπαραγωγός σε μια θεατρική παράσταση.  Οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις απλώς εντάσσονται στο φεστιβάλ. Για όσες εκδηλώσεις έχουν εισιτήριο, ο Δήμος Δωδώνης αποφάσισε οι δημότες του να καταβάλλουν ένα μικρό ή μηδαμινό αντίτιμο. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του φεστιβάλ, αυτή προέρχεται από διάφορες πηγές: από το υπουργείο Πολιτισμού, από ιδιωτικές εταιρίες, από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

«Η αρχική σύλληψη της ιδέας του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων να αναδείξουν το Αρχαίο Θέατρο μετατρέπεται πλέον στον κορυφαίο θεσμό του Αυγούστου που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου» αναφέρει ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

28 Ιουλίου

21:00, αρχαίο θέατρο Δωδώνης

«Μία χώρα δύο αιώνες μετά»

Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Ομάδα Anima

Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θεόδωρος Λεμπέσης

To έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. «Αυτή η ανοιχτή σκηνική σύνθεση θα έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής και όλοι μαζί, ηθοποιοί και θεατές, θα σβήσουμε συμβολικά αλλά και πραγματικά τα 200 κεριά στην τούρτα γενεθλίων του ελληνικού μας κράτους» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Είσοδος: 10€. Δημότες Δωδώνης: 4€ και ελεύθερη είσοδος για παιδιά, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της  Αστυνομικής Ταυτότητας) και ανέργους δημότες Δωδώνης (με την  επίδειξη στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, του σχετικού δελτίου  ανεργίας σε ισχύ και της Αστυνομικής Ταυτότητας).

29 Ιουλίου

21:00 στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Auner Quartett – Αυστριακό Κουαρτέτο Εγχόρδων

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Αυστρο-Ελληνικού Μουσικού Καλοκαιριού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής μουσικής στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Το κουαρτέτο εγχόρδων από τη Βιέννη «Auner Quartett» θα παρουσιάσει έργα των: Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven.

Είσοδος ελεύθερη.

31 Ιουλίου

21:00, αρχαίο θέατρο Δωδώνης

 «Ιππείς» του Αριστοφάνη

Από το Εθνικό Θέατρο

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Τα σκηνικά υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με τη Μαίρη Τσαγκάρη, τους φωτισμούς έχει σχεδιάσει ο Χρήστος Τζιόγκας, τη μουσική συνέθεσε ο Θοδωρής Ρέγλης. Στους κεντρικούς ρόλους: Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, ενώ κορυφαία του Χορού θα είναι Στεφανία Γουλιώτη.

Εισιτήριο: 15€, δημότες Δήμου Δωδώνης: 4€ και ελεύθερη είσοδος για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας) και ανέργους Δωδώνης (με την επίδειξη στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, του σχετικού δελτίου ανεργίας σε ισχύ και της αστυνομικής ταυτότητας).

6 Αυγούστου

21:00, αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης με έργα Ελλήνων συνθετών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γεωργίου Βράνου και με τη μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου. Η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύσει τις σουίτες του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, μαζί με έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς Ελλήνων συνθετών, του Κωνσταντίνου Γρηγορίου.

Είσοδος: 10€. Δημότες Δωδώνης: 4€ και ελεύθερη είσοδος για παιδιά, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας) και ανέργους Δωδώνης (με την επίδειξη στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, του σχετικού δελτίου ανεργίας σε ισχύ και της Αστυνομικής Ταυτότητας).

7 Αυγούστου

21:00, πηγές Αχέροντα (Σιστρούνι)

Συναυλία του Δημήτρη Μπάση

Είσοδος ελεύθερη

8 & 9 Αυγούστου

21:00, αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

«Σπανός»

Εκδήλωση από το Πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού.

Η παράσταση αξιοποιεί ως βασικό άξονα το κορυφαίο βυζαντινό έργο που επιγράφεται «Ακολουθία του ανόσιου τραγογένη σπανού». Σύλληψη, κείμενο σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Σπανός Στεφανία Γουλιώτη, Μουσική: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Σκηνογραφική επιμέλεια-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Εκτέλεση παραγωγής: Οθόνιον-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Είσοδος ελεύθερη, Προκράτηση θέσεων στην πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση digitalculture.gov.gr.

11 Αυγούστου

21:00, αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

 «Ελένη» του Ευριπίδη

Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας.

Γραμμένο λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος α'), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος β'), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).

Είσοδος 15€, Δημότες Δωδώνης: 4€ και ελεύθερη είσοδος για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας) και ανέργους Δωδώνης (με την επίδειξη στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, του σχετικού δελτίου ανεργίας σε ισχύ και της Αστυνομικής Ταυτότητας

22 Αυγούστου (Πανσέληνος)

21:00, αρχαίο στάδιο Δωδώνης

Συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι την «Εποχή του Θερισμού» στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Είσοδος ελεύθερη.

Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική, στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/

*Σημείωση για τους δημότες Δωδώνης: Η πιστοποίηση της δημοτικότητας θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Δωδώνης, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back