ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έχω και ρουκέτα, πάμε μια βόλτα;

Εικόνα του άρθρου Έχω και ρουκέτα, πάμε μια βόλτα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2021, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 4 Νοεμβρίου του 1977, οι Ramones κυκλοφόρησαν τον μάλλον καλύτερο δίσκο τους: το Rocket to Russia.

Μέσα σε κάτι λίγο περισσότερο από μισή ώρα και 14 (!) κομμάτια, η τετράς από το Κουίνς, εξηγούσε πώς γράφεται η απλή, επιδραστική, λαϊκή μουσική, χωρίς να γίνεται σαχλή.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Στα 14 δυναμιτάκια του δίσκου, η μπάντα έβαλε ό,τι της άρεσε πραγματικά: ρυθμούς κάθε είδους, από πρωτοπάνκικους μέχρι σερφ, τις ανησυχίες της για διάφορα καίρια και μη ζητήματα, τη Σίνα (που είναι πανκ ρόκερ) και ίσως το καλύτερο κομμάτι τους, το Cretin Hop.

Toν πύραυλο προς Ρωσία πυροδοτούσε το σύνολο της μπάντας, αλλά όπου έβαζαν το χεράκι τους κατά μόνας ο Ντι-Ντι και ο Τζόι, τα πράγματα ζόριζαν ακόμα περισσότερο.

Μέσα σε όλο το «δύο ακόρντα-γέφυρα-μέτρημα-δύο ακόρντα» και επαναλάβατε, έχωσαν  και το Surfin’ Bird, σε μια διασκευή που προέλεγε 30 χρόνια νωρίτερα, τα επεισόδια του Family Guy με τον Πίτερ και το πουλί.

Το Rocket to Russia ήταν επίσης το κλείσιμο μιας περιόδου για τους Ramones, καθώς δεν θα ξανάπαιζαν με την πρώτη και αυθεντική σύνθεση. Ο Τόμι Ramone-Έρντελι θα αποχωρούσε από τα τύμπανα για να ασχοληθεί με την παραγωγή.

Από τους τέσσερις της μπάντας τότε, κανείς δεν ζει πλέον. Ο Τζόι μας άφησε το 2001, ο Ντι-Ντι το 2002 ο Τζόνι το 2004 και ο Τόμι το 2014.

Όταν λοιπόν έχετε τις μαύρες σας ή θέλετε να πάρετε κουράγιο, πχ για να οδηγήσετε σε ένα ταξίδι μέσα στη νύχτα, βάλτε το Rocket to Russia να παίξει δυνατά. Δεν θα σας απογοητεύσει.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back