Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΣΥ: Συλλαλητήριο για τη δημόσια περίθαλψη, στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου ΕΣΥ: Συλλαλητήριο για τη δημόσια περίθαλψη, στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2023, 00:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 12:30μμ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων θα γίνει συλλαλητήριο κατά του κυβερνητικού σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει περισσότερες δαπάνες για τους ασθενείς και πιο «εμπορικές» δραστηριότητες στο πλαίσιο των δημόσιων δομών Υγείας.

 Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών και των υγειονομικών την Τετάρτη 22 Φλεβάρη και καλεί «όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μας στην συγκέντρωση», λέγοντας ότι «η πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν πιστά την εμπορευματοποίηση της υγείας και την επιχειρηματική δράση σε κάθε πτυχή της, μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες, τα νοσοκομεία μας σε επιχειρήσεις και το φάρμακο σε φαρμάκι».

Επίσης, με ανακοίνωσή της, στην κινητοποίηση καλεί και η ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα. Τονίζει ιδιαίτερα ότι: «Δεν ανεχόμαστε την πλήρη υποταγή της πλειοψηφίας των συλλόγων εργαζομένων ΠΓΝΙ και ΓΝ Χατζηκώστα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των διοικήσεων. Ο σύλλογος του ΠΓΝΙ δεν καλεί καν σε συγκέντρωση διεκδίκησης αλλά καλεί σε κοινή κοπή πίτας με την ‘αγαπημένη’ διοίκηση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3