ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ για Γεωργιάδη: «Ψέματα, ανακρίβειες, μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ για Γεωργιάδη: «Ψέματα, ανακρίβειες, μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 09:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στα Γιάννενα, η ΑΣΥ ΠΓΝΙ τον κατηγορεί για «ψέματα, ανακρίβειες, μεγαλόστομες διακηρύξεις άνευ περιεχομένου αλλά και με κυνικές πολιτικές αλήθειες» και επιχειρεί μια ανατροπή των ισχυρισμών του υπουργού σε μια σειρά ζητήματα.

Για τους συμβασιούχους, τους οποίους ο κ. Γεωργιάδης συμβούλεψε να δουλέψουν στην εστίαση, η ΑΣΥ τονίζει ότι προσλήφθηκαν ως ορισμένου χρόνου γιατί θα κάλυπταν υποτίθεται εποχικές- έκτακτες ανάγκες, αλλά στην πράξη, καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: Θες δουλειά; Γίνε σερβιτόρος...

Ο υπουργός προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, πέφτοντας και σε κάποιες αντιφάσεις. Είπε δηλαδή ότι «ή προσληψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ή καθαρίστριες» σύμφωνα με την ΑΣΥ, η οποία σημειώνει ότι οι δαπάνες για τους συμβασιούχους είναι ήδη διασφαλισμένες, οπότε δεν ισχύει το «δίλημμα» που έθεσε ο υπουργός.

Πιο μετά ωστόσο αναφέρθηκε στη «μνημονιακή εποπτεία» που επιβάλλει περιορισμούς, πράγμα παράξενο, αν ανατρέξει κανείς σε πλείστες όσες δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων για «έξοδο από τα μνημόνια», η οποία φυσικά δεν έχει συμβεί, ολοκληρωτικά τουλάχιστον.

Η ΑΣΥ κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη και για κυνισμό, ειδικά για τη «συμβουλή» να δουλέψουν οι συμβασιούχοι στην εστίαση και στη φύλαξη, δύο τομείς που έχουν μεν τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις αυτή τη στιγμή στην «τουριστική Ελλάδα», δεν φημίζονται καθόλου όμως για τις εργασιακές συνθήκες.

Του καταλογίζει όμως και ψέματα, όπως πχ ότι τα 2 νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν περισσότερο προσωπικό από το 2019. Ενδεικτικά, αναφέρει ότι ακόμα και καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του 2012 στο ΠΓΝΙ, θα μείνουν 400 κενές για το νέο κτίριο.

Αμφισβητεί επίσης την ατάκα ότι «γίνονται γιγαντιαία έργα στα ΤΕΠ από το Ταμείο Ανάκαμψης», καθώς ούτε παιδιατρικό ΤΕΠ προβλέπεται, ούτε ολοκληρωμένο ΤΕΠ, ούτε προσλήψεις. εται ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις, που είναι το κύριο πρόβλημα στην Υγεία.

Τέλος, για τα απογευματινά χειρουργεία, με τα οποία ο υπουργός ξανάκλεισε, για πολλοστή φορά, το μάτι στο ιδιωτικό κέρδος, η ΑΣΥ λέει ότι «όντως η υπουργική απόφαση δεν βάζει κανέναν περιορισμό» αλλά αυτό είναι και το πρόβλημα, που μπορεί να εντάξει πχ ένα χειρουργείο καρκίνου στα απογευματινά, επί πληρωμή...

«Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν μπροστά στους ΔΑΚΙΤΕΣ συνδικαλιστές που ελέγχουν τον σύλλογο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ. Δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν. Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν μπροστά στα στελέχη της Περιφερειακή Αρχής Καχριμάνη, και της παιδιάτρου, υφυπουργού Οικογένειας της ΝΔ. Δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν» καταλήγει η ΑΣΥ.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back