Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται και άλλα μέτρα;

Εικόνα του άρθρου Έρχονται και άλλα μέτρα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2020, 17:58
ΕΛΛΑΔΑ

Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους επιστήμονες να «σημάνουν συναγερμό» για νέα μέτρα, έγκαιρα, κατά τη συζήτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης.

Ανέφερε επίσης ότι στα συγκεκριμένα σημεία «θα αυξηθούν οι έλεγχοι».

Η εκτίμηση πάντως είναι ότι «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών», αλλά ταυτόχρονα και ότι υπάρχει «ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και για τη χρήση μάσκας».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας πάντως, είναι ότι οι τηλεδιασκέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας, θα συνεχιστούν τρεις φορές την εβδομάδα και τον Αύγουστο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων.

(φωτό αρχείου)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back