ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τους ξέρω και τους τιμώ τους εργαζόμενους»...

Εικόνα του άρθρου «Τους ξέρω και τους τιμώ τους εργαζόμενους»...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 15:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ επέλεξε να μην απαντήσει ευθέως στην ανακοίνωση της συγκλήτου, που τον εγκαλεί για όσα είπε στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο περί «λούφας» και του ζητάει να ανασκευάσει.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση, έκανε κάτι άλλο: ανασκεύασε εν μέρει, λέγοντας αυτά που, αν έλεγε την πρώτη φορά για το θέμα, δεν θα δημιουργούνταν ο θόρυβος.

Ο κ. Ελισάφ απάντησε σε μια νύξη που έκανε στο θέμα ο σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης Χρήστος Πατσούρας. Θεώρησε ότι απλά «απομονώθηκε» μια φράση του και χρησιμοποιήθηκε αποσπασματικά: «Το να απομονώνεις μια φράση είναι μια πολύ ωραία πρακτική και να λες ότι αυτός συκοφάντησε τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο».

Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν έγινε. Οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Ελισάφ στη συζήτηση για το κατά πόσο δεν θα βοηθήσει η κινητικότητα εργαζόμενων τον Δήμο Ιωαννιτών, είναι οι εξής, κατά λέξη:

«Υπάρχουν πολύ περισσότερες υπηρεσίες, μια από τις οποίες είναι το πανεπιστήμιο, όπου μπορείς να λουφάρεις πολύ περισσότερο και σας διαβεβαιώνω γι αυτό. Αν κάποιος είχε να επιλέξει μεταξύ οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και του πανεπιστημίου, και ο Άρης [Μπαρτζώκας] μπορεί να το διαβεβαιώσει, θα διάλεγε το πανεπιστήμιο».

Υπάρχει και το σχετικό βίντεο, στο κανάλι του Δήμου.

Ο κ. Ελισάφ προχτές, ήταν πολύ πιο διαλλακτικός από ό,τι στη μακρά και κουραστική συνεδρίαση της και τόνισε (πάλι κατά λέξη):

«Είπα, γιατί κουβεντιάζαμε τότε για την ποσοτική και ποιοτική ανεπάρκεια των εργαζόμενων του δήμου, ότι δεν θα μας ωφελήσει, η κινητικότητα, γιατί όταν ένας έχει να επιλέξει, επιλέγει να πάει κάπου όπου θα δουλέψει και θα πιεστεί λιγότερο.

Θα το ‘κανα και ο ίδιος, αν δηλαδή μπορούσα να πάω κάπου που θα δεχθώ μεγαλύτερη πίεση, αυτό θα ‘κανα. Τι να πω, αυτοί που βρίσκονται στην υπηρεσία του Δήμου, δέχονται την ίδια επιβάρυνση με τον αντίστοιχο του πανεπιστημίου υπάλληλο;».

Πίσω από τις καταγγελίες, ο κ. Ελισάφ θεωρεί ότι υπάρχουν «επιτήδειοι»:

«Τους ξέρω και τους τιμώ τους εργαζόμενους, και αυτοί γνωρίζουν, η πλειοψηφία, πέρα από τους επιτήδειους που κάνουν φασαρία μονίμως, το ξέρουν ότι τους τιμώ και ότι πολλαπλώς τους έχω εξυπηρετήσει σε ό,τι χρειαζόταν. Είπα λοιπόν ότι πιέζονται λιγότερο και ότι κάποιος, προτιμά να πάει εκεί που είναι λιγότερο πιεστική η δουλειά Και προφανώς αυτό δεν αφορά όλους τους τομείς του πανεπιστημίου. Υπάρχουν τμήματα που δουλεύουν πολύ λιγότερο. Ορισμένες από τις δικές μας υπηρεσίες δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. Αυτό μεταφράστηκε σε αυτό που εσείς είπατε και οι επιτήδειοι στο πανεπιστήμιο, οι οποίοι προσπαθούν να χρησιμοποιούν προφάσεις εν αμαρτίαις για να κατηγορήσουν κάποιον».

Ανακοίνωση για το θέμα έχει εκδώσει ο σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το σχετικό βίντεο της συνεδρίασης, είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back