δεη πισω pasok 2
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Νέα Εποχή: «Λίγη σεμνότητα από τον δήμαρχο δεν θα έβλαπτε»

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Νέα Εποχή: «Λίγη σεμνότητα από τον δήμαρχο δεν θα έβλαπτε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2024, 13:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ενόχλησή της… για την παράλειψη του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα να αναφερθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή όσον αφορά το έργο της νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού εκφράζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα. Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Η παράταξη κάνει λόγο για «προκλητικά μεροληπτική δήλωση του κ. Δημάρχου ο οποίος φρόντισε να ‘ξεχάσει’ τη συμβολή όλων των άλλων δημοτικών αρχών στην υλοποίηση έργου» προσθέτοντας ότι η νέα μονάδα από μόνη της δεν θα έλυνε το πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων «αν δεν συνδυαζόταν με τα ήδη συμβασιοποιημένα έργα της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του παλαιού βιολογικού καθαρισμού, της ενεργειακής αναβάθμισης των αντλιοστασίων λυμάτων αλλά και της ξήρανσης και εκμετάλλευσης της παραγόμενης λυματολάσπης». Η χρηματοδότηση των έργων αυτών διασφαλίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αλλά και για τη νέα μονάδα, η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι το έργο ξεκίνησε και τελείωσε ουσιαστικά επί της δημοτικής αρχής της περιόδου 2019-2023.

«Απλώς να θυμίσουμε στον κ. Μπέγκα ότι επί των ημερών του το έργο αρχικά απεντάχθηκε από τη χρηματοδότηση και επανεντάχθηκε μετά κόπων και βασάνων ενώ, όταν ανέλαβε η δική μας δημοτική αρχή, δεν υπήρχε σύμβαση για την εκτέλεσή του…» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όσο για την κατάσταση του παλιού βιολογικού καθαρισμού, «καλύτερα να μη μιλήσει κανείς αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχε γίνει η παραμικρή συντήρηση και ουσιαστικά βρισκόταν υπό κατάρρευση».

Και η παράταξη καταλήγει λέγοντας: «Λίγη σεμνότητα από τον κο Δήμαρχο δεν θα έβλαπτε!»


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
kosmos piso dodoni back Ντοτη3