ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πτήση Ιωάννινα-Γερμανία: Επτά χρόνια συζητήσεων

Εικόνα του άρθρου Πτήση Ιωάννινα-Γερμανία: Επτά χρόνια συζητήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2024, 20:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το 2017, γίνονται συζητήσεις για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία. Όλες αυτές οι συζητήσεις όμως γίνονται σε τοπικό επίπεδο κυρίως, και κάπου κάπου στο περιθώριο κάποιας διεθνούς έκθεσης στη Γερμανία, με αφορμή την επίσκεψη «αξιωματούχων» από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει και ένας σύμμαχος σε γερμανικό έδαφος, ο γιαννιώτης δήμαρχος του Schwerte Δημήτρης Αξούργος. Η συζήτηση περί απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Γερμανίας έγινε πιο «δυναμική» λόγω των γερμανικών εταιριών τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν. Οι low cost εταιρίες δεν έχουν επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον ενώ ο ΕΟΤ δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημα, παρά και τις περσινές δηλώσεις στήριξης εκ μέρους του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Τα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων-Γερμανίας επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο με αφορμή την άφιξη στην πόλη μιας 25μελούς αποστολή από την πόλη Schwerte με επικεφαλής τον κ. Αξούργο.

Η υποδοχή της αποστολής έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία και της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα, είπε ότι αυτό «δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον Δήμο μας. Ήρθε πλέον η ώρα να ασχοληθούμε πιο οργανωμένα». Και το «πιο οργανωμένα» σημαίνει «συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία τα οποία και θα φροντίσω να ενημερώσω άμεσα».

Ο κ. Αξούργος μετέφερε την απορία των συνταξιδιωτών του, που πρώτη φορά επισκέπτονται την περιοχή, «γιατί δεν υπάρχει πτήση από τη Γερμανία στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων». «Συζητήσαμε με τον κ. Μπέγκα το θέμα αυτό και εύχομαι να καταφέρουμε να εδραιώσουμε απευθείας πτήσεις από την περιοχή του Ντίσελντορφ στα Γιάννενα διότι το ενδιαφέρον από γερμανικής πλευράς είναι υπαρκτό» πρόσθεσε.

Μαζί με τον κ. Αξούργο στα Γιάννενα βρέθηκε και ο δήμαρχος του δήμου Shtime του Κοσσόβου, Qemajl Aliu.

Ο Δήμος Ιωαννιτών υποδέχτηκε και τέσσερις ποδηλάτες –τον Χρυσοβαλάντη Καρασακαλίδη, τον Peter Schubert, τον Werner Schröder και τον Harald Miehe- οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 20 Απριλίου από το Schwerte με προορισμό τα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Τρομάρα σας πασιαδες που μου θέλετε κι υψηλό τουρισμό στην άθλια παρακμιακη πόλη του Αλη Πασια. Μάθετε πρώτα να μην πετάτε σκουπίδια μπάζα απουσίαζα παντού,να φοράτε ζώνη και κράνος όταν οδηγατε,να σταματατε σε διαβάσεις πεζών,να περπατάτε στα πεζοδρόμια κι όχι στο δρόμο,να σέβεστε τους ανθρώπους ειδικά τα Αμεα...κλπ.Φτιαξε υποδομές πάρκινγκ,πάρκα,ποδήλατο δρόμους κλπ..Χειρότεροι κι από τους αλβανούς είστε τρομάρα σας νεοραγιαδες Ρωμιοί.
Stavros
Απόλυτο δίκιο
Bessy
No comments....κρίμα....τόσα κόμπλεξ?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3