Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

«Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης»

Εικόνα του άρθρου «Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2020, 17:41
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΣΥ και οι πρόεδροι των πέντε δημοσιογραφικών ενώσεων που την αποτελούν, στέλνουν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση εφαρμογής μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τονίζοντας «την επείγουσα ανάγκη να υλοποιηθούν τα μέτρα στήριξης του Τύπου, που -αν και έχουν εξαγγελθεί εδώ και μήνες και έχουν τη συμφωνία όλων των κομμάτων- μένουν ανεφάρμοστα».

Η επιστολή κοινοποιείται και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως ήδη γνωρίζετε καλά η κατάσταση στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φαντάζει ζοφερή. Η πανδημία του κορωνοϊού, κινδυνεύει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στον κλάδο μας, καθώς η πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία έχει δραματικές συνέπειες και για τις εργασιακές σχέσεις.
Ειδικότερα, η κατάσταση στον έντυπο Τύπο είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση έχει περιορίσει δραστικά την κυκλοφορία των εφημερίδων και έχει κλείσει δεκάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία), έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και όλων των ΜΜΕ».


Τονίζει ακόμα ότι «είναι επείγουσα όσο ποτέ η υλοποίηση των νομοθετημένων μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και επιβεβλημένο να συμπεριληφθεί και ο περιοδικός Τύπος στη ρύθμιση. Είναι επείγουσα ανάγκη να προστατευτούν τα Μέσα Ενημέρωσης, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να υποστηριχθούν οι πλέον ευάλωτοι εργαζόμενοί τους. Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα, όπως υποσχέθηκε, την επιχορήγηση προς τα πανελλαδικά, τοπικά και περιφερειακά μέσα, με ποσά τα οποία εκκρεμούν από το 2019, από την προηγούμενη κυβέρνηση, και παράλληλα, να εξαντλήσει κάθε άλλη δυνατότητα άμεσης ή μέσω των Περιφερειών, ενίσχυσης τους».


Η ΠΟΕΣΥ ζητάει επίσης νομοθετική ρύθμιση «για τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου πλαισίου λειτουργίας του έντυπου Τύπου, όπως η φορολογική αντιμετώπιση, το κόστος, εισαγωγής χάρτου, ο εκσυγχρονισμός της τεχνολογικής υποδομής, το κόστος διακίνησης κ.λπ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3