ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επιστροφή» καταγγελιών για τον ΦΟΔΣΑ

Εικόνα του άρθρου «Επιστροφή» καταγγελιών για τον ΦΟΔΣΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2018, 01:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επεξηγηματικός για όσα του καταλόγισε ο δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με αρκετή ένταση (σε σημείο να ζητήσει την παραίτησή του), είναι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Η όλη υπόθεση έχει να κάνει με την απόφαση του ΦΟΔΣΑ να συνάψει προγραμματική με την Περιφέρεια Ηπείρου για το βιοαέριο και όχι με τον Δήμο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος λέει ότι ο δήμαρχος, ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ

«δεν φάνηκε να έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα, αντιθέτως συνυπέγραφε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου τη μια πίσω από την άλλη ώστε η Περιφέρεια να έχει στα χέρια της την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για σχεδόν όλα τα έργα υποδομής και αναπτυξιακά μη στηρίζοντας όλο αυτό το διάστημα τα συμφέροντα του Δήμου Ιωαννιτών και των πολιτών».

Καταλογίζει δηλαδή «όψιμο ενδιαφέρον» στον δήμαρχο. Ωστόσο, ο κ. Μπέγκας στο συμβούλιο είπε ότι τώρα ο Δήμος έχει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να αναλάβει αυτή τη δραστηριότητα και κατηγόρησε τον κ. Κωνσταντόπουλο ότι δεν προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει ακόμα ότι ο ΦΟΔΣΑ είναι συλλογικό όργανο και δεν παίρνει μόνος του τις αποφάσεις.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει ότι «θίγονται συμφέροντα» από την απαίτηση του δημάρχου για παραίτηση, με «φόντο προεκλογικές κινήσεις κάτι που δε με αγγίζει προσωπικά τόσο εμένα όσο και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα».

Αντιστρέφει τις κατηγορίες προς τον κ. Μπέγκα για «την αδιαφορία που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τις τρεις άκαρπες συνελεύσεις των δημάρχων και την απαράδεκτη νοοτροπία πως ‘ρίξε τις ευθύνες αλλού και βλέπουμε».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back