ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστολή Πλιάκου για Ιόνια-Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου Επιστολή Πλιάκου για Ιόνια-Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2018, 18:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ήπειρο θα βρεθεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής την πρόεδρο της επιτροπήςΚαρίμα Ντελί. 

Η επίσκεψη αυτή γίνεται μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του «Ποταμιού» Μίλτου Κύρκου, στον οποίο ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απευθύνει ανοιχτή επιστολή θέτοντας το πάγιο αίτημα της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά, με την προσδοκία ότι το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει τα ευρωπαϊκά όργανα. 

Παράλληλα ο κ. Πλιάκος αφήνει και μια αιχμή για τον μη προγραμματισμό συνάντησης της ευρωπαϊκήςαντιπροσωπείας με τους δημάρχους μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (σ.σ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει ωστόσο συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα). 

Επί του θέματος, «ημιτελή έργα και κυρίως τα οδικά, όπως αυτό της Ιόνιας Οδού, δεν ενισχύουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή μεταξύ των Περιφερειών όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή στρατηγική, αλλά διευρύνουν και μεγεθύνουν τις ανισότητες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες» τονίζει ο δήμαρχος. Με το σκεπτικό αυτό, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκο, η ενασχόληση των ευρωπαϊκών οργάνων με το οδικό αυτό έργο αποτελεί μια «χρυσή ευκαιρία», δεδομένου ότι το υπουργείο Υποδομών επικαλείται έλλειψη χρηματοδότησης. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back