ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Επιθυμώ να παίζω εθελοντικά εμβατήρια…»

Εικόνα του άρθρου «Επιθυμώ να παίζω εθελοντικά εμβατήρια…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2022, 22:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει (ξανά) τη δημοτική αρχή, με αφορμή τις υπεύθυνες δηλώσεις που ζητάει από μουσικούς της Φιλαρμονικής ότι «εργάζονται εθελοντικά» την 28η Οκτωβρίου.

Ο σύλλογος επισυνάπτει και μια από τις υπεύθυνες δηλώσεις, που δεν κολακεύουν ως πρακτική τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου. Ζητούν από τους μουσικούς να δηλώσουν το εξής: «Την 28η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή, επιθυμώ να μετέχω εθελοντικά ως μουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, παίζοντας εμβατήρια κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων».

Ο λόγος είναι ότι είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη των συμβασιούχων μουσικών στη Φιλαρμονική, οπότε πρακτικά, η μπάντα δεν μπορεί να παίξει καθώς θα παραβιαστούν οι εργατικοί νόμοι.

«Η ασυδοσία της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων σε βάρος των συμβασιούχων έχει φτάσει στο σημείο να παραδέχεται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι κάθε χρόνο τους επιβάλλεται να δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και να προκαλεί μάλιστα και έκπληξη το γεγονός ότι φέτος οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται» αναφέρει ο σύλλογος ΟΤΑ.  Ακόμα όμως και αν «γινόταν έτσι κάθε χρόνο», αφενός δεν σημαίνει ότι είναι σωστό, αφετέρου φέτος η διοίκηση του ΠΚΔΙ μάλλον «διατάραξε» την εργασιακή ειρήνη.

Ο σύλλογος ΟΤΑ αναφέρει τα εξής: «Η διοίκηση επέλεξε τις υπεύθυνες δηλώσεις για εθελοντική εργασία να τις μοιράσει στους υποψήφιους συμβασιούχους ένα μέλος της επιτροπής που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις τους! Με άλλα λόγια ανοιχτός εκβιασμός: ή έρχεστε για δουλειά απλήρωτοι ή δεν βλέπετε σύμβαση».

Νωρίτερα, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής και ο σύλλογος του Δημοτικού Ωδείου είχαν καταγγείλει την πρακτική των υπεύθυνων δηλώσεων.

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην παρέλαση θα επιβραβεύσει την επιλογή της δημοτικής αρχής για απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Άλλωστε κάθε νέος νόμος της κυβέρνησης για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά εκεί οδηγεί το λαό : σε μισθούς ‘φιλοδωρήματα’, νομιμοποίηση της μαύρης εργασίας και ασφαλιστικό στα μέτρα των εργοδοτών» αναφέρει ο σύλλογος και καταλήγει ότι σήμερα (26/10) υπέβαλλε καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία «στο ΙΚΑ όσο και στο ΣΕΠΕ και ζήτησε να γίνουν οι έλεγχοι που προβλέπονται την ημέρα της παρέλασης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back