Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Τραγική η κατάσταση στην Ανεξαρτησίας»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Τραγική η κατάσταση στην Ανεξαρτησίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ενότητα Πολιτών με τον Θωμά Μπέγκα και στελέχη της παράταξης, επισκέφθηκαν την οδό Ανεξαρτησίας όπου εξελίσσονται τα έργα και συνομίλησαν με καταστηματάρχες.

Ο δρόμος δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία-η δημοτική αρχή δήλωνε ότι «θα δοθεί μέχρι τέλος του μήνα» πριν από ένα μήνα, αλλά με ορατές τις ατέλειες σε διάφορα σημεία του δρόμου, τα οποία θα ολοκληρωθούν προφανώς.

Ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι με «απόλυτη ευθύνη της η οικονομική δραστηριότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Ανεξαρτησίας και πέριξ αυτής παρέλυσε για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Θέτει δε τρία ερωτήματα στη δημοτική αρχή:

1. Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις τραγικές κακοτεχνίες στο μέχρι τώρα κατασκευασμένο έργο (οδόστρωμα - πεζοδρόμια);
2.  Πότε θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση αρμοδιότητας του δήμου η οποία  περιλαμβάνει εκτός από το οδόστρωμα, τον φωτισμό, τον αστικό εξοπλισμό  και την ειδική σήμανση;
3. Γνωρίζει η δημοτική αρχή κι αν ναι έχει  σκοπό να ενημερώσει τους επαγγελματίες της οδού για την πορεία του  έργου της αναμόρφωσης των όψεων των καταστημάτων, που είναι μια  παρέμβαση αρμοδιότητας του Επιμελητηρίου με το οποίο οφείλει να  συνεργάζεται;

Σημειώνεται ότι η ανάπλαση του δρόμου είναι στο πλαίσιο της εργολαβίας για το open mall και τη συνολική ανάπλαση του δρόμου.

«Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή της οδού Ανεξαρτησίας δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που σχεδιάσαμε μαζί με το Επιμελητήριο και τους επαγγελματίες και που είχε σκοπό την αναβάθμισή της μέσω του έργου του Open Mall» αναφέρει η Ενότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back