ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αγωνίες της οδού Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Οι αγωνίες της οδού Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 16:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι καταστηματάρχες της οδού Ανεξαρτησίας προσδοκούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με την ολοκλήρωση των εργασιών επί της οδού Ανεξαρτησίας.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν σχεδόν «νεκροί» για την περιοχή αυτή της πόλης των Ιωαννίνων. Μια ερήμωση βέβαια που δεν οφείλεται στο υπό εξέλιξη έργο αλλά στο γενικότερο κλίμα της ακρίβειας, της πανδημίας, του πολύ κρύου και πάει λέγοντας. Η άνοιξη όμως έρχεται, όπως και το Πάσχα, και, ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Με τα δεδομένα αυτά, υφίσταται ιδιαίτερη πίεση προς τον Δήμο Ιωαννιτών για την ολοκλήρωση των εργασιών της εκ νέου πλακόστρωσης της οδού Ανεξαρτησίας στο πλαίσιο της εργολαβίας open mall.

Η στασιμότητα στη συνέχιση των εργασιών το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλούν μια εγρήγορση και αγωνία σε όσους δραστηριοποιούνται στην Ανεξαρτησίας. Η πλακόστρωση της οδού Ανεξαρτησίας έχει ολοκληρωθεί σχεδόν, με εξαίρεση κυρίως τα σημεία που η οδός ενώνεται με τις κάθετες οδούς. Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, μιλώντας στον «Τύπο Ιωαννίνων», αναφέρει ότι η τεχνική υπηρεσία είναι ενήμερη για τις «οχλήσεις των κατοίκων και των καταστηματαρχών της οδού Ανεξαρτησίας» και διαβεβαιώνει ότι «μέχρι τέλη του μήνα, η οδός θα δοθεί σε κυκλοφορία».

Ωστόσο, στο πλαίσιο της εργολαβίας, περιλαμβάνονται και κολονάκια επί των πεζοδρομίων (των πιο χαμηλών πια πεζοδρομίων) τα οποία απαιτούν τον χρόνο τους και μια... διευθέτηση της κίνησης (πεζών, οδηγών).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back