ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας δρόμος για το Σούλι και μια μελέτη για ΧΥΤΑ

Εικόνα του άρθρου Ένας δρόμος για το Σούλι και μια μελέτη για ΧΥΤΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2018, 22:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα έργο και μια μελέτη, ιδιαίτερης σημασίας, παίρνουν τον δρόμο, μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών από την Περιφέρεια Ηπείρου και τις ανάλογες εγκρίσεις από την οικονομική επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα. Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης του δρόμου προς τα χωριά του Σουλίου και για τη μελέτη ωρίμανσης για την επέκταση των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου και τη μετατροπή τους σε ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

Η εταιρία ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. είναι αυτή που θα υλοποιήσει το έργο με τίτλο «αποκατάσταση-βελτίωση της επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού-Αγία Κυριακή-Ιερός Χώρος Σουλίου». Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Στον ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, η ΟΔΟΚΑΤ έδωσε έκπτωση 53,6%, με το κόστος να ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Για τη μελέτη ωρίμανσης επέκτασης των ΧΥΤΑ και μετατροπής τους σε ΧΥΤΥ, ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 567.479 ευρώ (με ΦΠΑ). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι κοινοπραξίες εταιριών «ΕΠΕΜ Α.Ε. - Α.Δ.Κ. Α.Ε. - Αβραμίδης Ανέστης» και «ΕΠΤΑ Α.Ε. - Enviroplan A.E. - Γραμματικού Ζωή». Τη μελέτη αναλαμβάνει η δεύτερη κοινοπραξία, με οικονομική προσφορά 451.000 ευρώ (με ΦΠΑ).  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back