Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα παραλίμνιο πάρκο ανακύκλωσης από τη Μητρόπολη

Εικόνα του άρθρου Ένα παραλίμνιο πάρκο ανακύκλωσης από τη Μητρόπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2018, 23:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημιουργία ενός πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης προχωρά η Μητρόπολη Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Καμπέρειο Ίδρυμα και τον φορέα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.».  

Το πάρκο αυτό (ένα ανάλογο πάρκο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» υπάρχει στους Άγιους Αναργύρους Αττικής) θα γίνει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Καμπέρειου Ιδρύματος, στην περιοχή του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου. Ήδη μάλιστα, έχουν γίνει οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, όπως είπε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος σε συνέντευξη Τύπου. Η νέα αυτή δομή στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Η Μητρόπολη Ιωαννίνων συνεργάζεται εδώ  και καιρό με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», η οποία δίνει οικονομικό κίνητρο (δωρεές σε ιδρύματα ή δωρεάν αγορές σε σούπερ μάρκετ κ.ά.) για κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία.

«Κάνουμε την προετοιμασία με τη βοήθεια των χορηγών για να χτίσουμε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο κ. Μάξιμος. Το όλο πρότζεκτ θα γίνει πραγματικότητα με χορηγίες. Ένας από τους μεγάλους χορηγούς είναι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», η οποία στηρίζει τις δράσεις και το έργο της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Ο μητροπολίτης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της «Δωδώνης» Μιχάλη Παναγιωτάκη. «Είμαστε ευγνώμονες που η ‘Δωδώνη’ μας στηρίζει έμπρακτα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά κυρίως για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πολύτιμο συμπαραστάτη και βοηθό έχουμε την εταιρία και σε μια σειρά δράσεων που έχουμε ξεκινήσει. Κυρίως όμως πολύ σημαντική είναι η βοήθειά της ως μεγάλος χορηγός στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης που θα ξεκινήσει άμεσα στα Ιωάννινα» ανέφερε ο μητροπολίτης.

Ο κ. Παναγιωτάκης, από την πλευρά του, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική της εταιρίας να κάνει πράξη τις έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. «Με κύριο όχημα το ήθος που διέπει όλους εμάς στην οικογένεια της ‘Δωδώνη’, θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε πρωτοβουλίες και δράσεις τοπικών φορέων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας» τόνισε.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο αντρών, η γαλακτοβιομηχανία στηρίζει τις δράσεις της Μητρόπολης: από τα συσσίτια και το Γηροκομείο μέχρι το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού και την κτηνοτροφική μονάδα στη Μονή Βελλάς. Ο κ. Παναγιωτάκης, μάλιστα, συμβούλευσε τον μητροπολίτη να επεκταθεί η μονάδα και στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος, κι όχι μόνο γίδινου.

Με αφορμή την απόφαση της «Δωδώνης» να στηρίξει το πάρκο ανακύκλωσης, η γαλακτοβιομηχανία, σε ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει διαθέσει πάνω 1,2 εκατομμύρια μερίδες προϊόντων και πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back