Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαίνια του γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια του γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 13:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό καιΤεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, εγκαινιάζει το νέο περιφερειακό γραφείο του (βιβλιοθήκη) στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού.

Θα παραστούν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του τεχνολογικού πάρκου Απόστολος Αυγερόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Γκωλέτσης και εκ μέρος του ΟΒΙ, θα μιλήσει ο γενικός διευθυντής του, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Επιπλέον,  θα γίνει παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και του  Περιφερειακού Γραφείου στα Ιωάννινα.

«Σκοπός της παρουσίας του ΟΒΙ στην Ήπειρο είναι να παρέχει υπηρεσίες στην πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας και να συμβάλλει στη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και την εμπορική αξιοποίησή της, όπως και να ενισχύσει την εφευρετική δραστηριότητα στην Περιφέρεια  Ηπείρου και ευρύτερα στην Κεντρική Ελλάδα» σημειώνει ο ΟΒΙ.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

  • Παροχή τεχνολογικών πληροφοριών από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο
  • Ενημέρωση και παροχή εξατομικευμένης βοήθειας σε θέματα προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • Λειτουργεί ως σημείο επαφής και ενημέρωσης του Κοινού
  • Μεταφορά και διάχυση της τεχνολογικής πληροφόρησης σε κάθε ενδιαφερόμενο στον ελλαδικό χώρο
  • Προμηθεύει σε κάθε ενδιαφερόμενο έντυπο πληροφοριακό υλικό σχετικό με τον Οργανισμό και τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές και μη υπηρεσίες του
  • Βοηθούν στην προετοιμασία με οδηγίες προς τους καταθέτες σχετικά με την απόκτηση τίτλου από τον ΟΒΙ (ΔΕ,ΠΥΧ, Σχέδια και Υποδείγματα). Οι διαθέσιμες πληροφορίες σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετές για να λάβει κανείς γνώση της στάθμης της προγενέστερης τεχνικής σε πρώτο στάδιο και να συμπληρώσει ηλεκτρονικά αίτηση για τη πραγματοποίηση «προέρευνας»
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3