ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Να δούμε τι ακριβώς παντάρεται»

Εικόνα του άρθρου «Να δούμε τι ακριβώς παντάρεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2019, 13:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας λειτουργεί πλέον επίσημα στα Γιάννενα, μετά τα εγκαίνια που έγιναν την περασμένη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πάρκο.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας του ΟΒΙ με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στη βάση λειτουργίας του νέου γραφείου, για την εξυπηρέτηση των κοινών σκοπών των δύο φορέων.

Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ Παναγιώτης Κανελλόπουλος, «η βιομηχανική ιδιοκτησία ως έννοια, μπορεί να έχει στενό ‘ακροατήριο’, κυρίως ερευνητικό και ακαδημαϊκό, τα εγκαίνια όμως του όγδοου περιφερειακού γραφείου του ΟΒΙ, θα φέρουν το γραφείο κοντά σε οποιονδήποτε θέλει και έχει ανησυχίες για την προστασία της εφεύρεσής του ή του βιομηχανικού του σχεδίου, και θα  αγγίξει και τον τελευταίο ιδιώτη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Απόστολος Αυγερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας, ο Α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο Γιώργος Γκωλέτσης, επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της περιοχής.

«Είναι πολλά τα χρήματα που επενδύονται για τα ερευνητικά κέντρα, χρήματα ελληνικά και ευρωπαϊκά. Χρειάζεται όμως να ενσκήψουμε και να δούμε τι ακριβώς πατεντάρεται. Δεν μπορεί να συνεχιστεί να προωθούνται ακατάπαυστά δημοσιεύσεις σε τρίτες χώρες, με ελληνικά χρήματα, κι όμως να μην υπάρχει σε αυτές η προστασία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κανελλόπουλος στην ομιλία του.

Ο κ. Αλμπάνης πρόσθεσε ότι «οι ερευνητές πρέπει να καταλάβουν πως αξίζει να επενδύσουν σε αυτό και όχι μόνο σε δημοσιεύσεις ή σε συμμετοχές σε συνέδρια. Πρόσφατα μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απέκτησε ένα επιστημονικό κέντρο, με 6 Ινστιτούτα, τα οποία καλύπτουν τους 6 πυλώνες της υψηλής, έξυπνης εξειδίκευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους 4 από αυτούς τους έχει υιοθετήσει η Περιφέρεια Ηπείρου με την οποία και συνεργάζεται στενά το Πανεπιστήμιο».

Το γραφειο του ΟΒΙ είναι στο Τεχνολογικό Πάρκο, πριν την πανεπιστημιούπολη, γραφείο 8.
Υπεύθυνη: Γιούλη Μπατσή
Τ: 26510 07648
Email: obi_ioannina@obi.gr
Ημέρες & Ώρες Κοινού: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00
Ώρες Επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back