Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΑΠ ΕΛΜΕ: Απεργία χωρίς τη… μισή ΕΛΜΕ

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ ΕΛΜΕ: Απεργία χωρίς τη… μισή ΕΛΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2022, 10:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες 15 Δεκεμβρίου, υποτίθεται ότι απεργούσαν οι εκπαιδευτικοί, με τη συμπαράσταση και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΑΠ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο, κατά την άποψή της δεν προετοιμάστηκε η απεργία, με αποτέλεσμα να μην πετύχει κιόλας και κατηγορεί για τη στάση της, τη διοίκηση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

«Πριν ένα μήνα περίπου το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κάλεσε (ή καλύτερα έκανε πως κάλεσε, μιας και η πρόσκληση βγήκε τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας) τα μέλη του σε έκτακτη ΓΣ στις 2 το μεσημέρι (ακόμη τα σχολεία δεν είχαν ολοκληρώσει το ωράριό τους) στο 2ο ΓΕΛ με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόφαση για κλαδική απεργία με αίτημα αιχμής την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Φυσικά, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, στο κάλεσμα, που από μόνο του σου έλεγε ‘μην έρθεις’ δεν ανταποκρίθηκε σχεδόν κανείς πέρα από τα μέλη του ΔΣ και 1-2 ακόμη συναδέλφους/ισσες» αναφέρει.

Η ΕΑΠ περιγράφει μια προετοιμασία «της προηγούμενης μέρας» και κατηγορεί τις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ότι στη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ασχολήθηκαν τόσο με την απεργία, όσο με τη νομιμοποίηση των μειοψηφικών αποτελεσμάτων στις
«ηλεκτρονικές εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Για τη δε απεργία καθαυτή, τόνισε ότι «δεν ακούστηκε κουβέντα» και «ούτε καν ενημέρωση των σχολείων των μελών του ΔΣ δεν έγινε, και ένα εικοσιτετράωρο πριν φτάνει στα σχολεία μια ανακοίνωση ότι ο κλάδος απεργεί στις 15/12. Στις επανειλημμένες οχλήσεις μας για το αν θα γίνει κάποια συγκέντρωση και πού απάντηση δεν παίρναμε, μέχρι την προηγούμενη μέρα (14/12) που πληροφορούμαστε ότι η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου».

Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με την ΕΑΠ, ήρθαν τα 5 από τα 9 μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ, λέγοντας ότι για τους υπόλοιπους «είναι άγνωστο αν απεργούσαν καν».

Η συγκέντρωση δεν είχε μαζικότητα, αλλά αυτό, σύμφωνα με την ΕΑΠ, «δεν εμπόδισε την αστυνομία να δείξει την προκλητική της παρουσία».

Τέλος, περιγράφει ως εξής την κατάσταση: «Πριν καλά - καλά φτάσουμε στο χώρο, τα μέλη του ΔΣ, αφού μίλησαν στα κανάλια, έβγαλαν τις φωτογραφίες τους, σήμαναν τη λήξη, μάζεψαν το πανώ και ανέβηκαν στη ΔΔΕ για δημόσιες σχέσεις ή κατάθεση αιτημάτων όπως ισχυρίστηκαν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back