ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Εάν δεν τον κάνετε εσείς, δεν θα γίνει ποτέ» ο δρόμος μέχρι Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου «Εάν δεν τον κάνετε εσείς, δεν θα γίνει ποτέ» ο δρόμος μέχρι Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2020, 19:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εξ… αντανακλάσεως συζητήθηκε το θέμα της προέκτασης του δρόμου Ιωάννινα-Κακαβιά στο περιφερειακό συμβούλιο, στην πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε την τροποποίηση προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, με μπόλικες ατάκες.

Τη συζήτηση προκάλεσε ο Σπύρος Ριζόπουλος, των Οριζόντων Ηπείρου και γρήγορα, παρότι το θέμα δεν περιλάμβανε τα ποσά που συζητιούνται ως συμμετοχή της Περιφέρειας για την κατασκευή του έργου, πήρε… παλιρροιακά χαρακτηριστικά, με μπόλικη αντιπαράθεση.

Ακούστηκαν διάφορα, ενδιαφέροντα και μη, όπως για παράδειγμα η κριτική που άσκησε τόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Ζάψας, όσο και ο Γιώργος Πρέντζας της ΛΑΣ, για το ρόλο που παίζει η Περιφέρεια (κράτος ή υπηρεσία;), αλλά και για τη δέσμευση ποσών από το ΠΕΠ για την κατασκευή του δρόμου. Ακούστηκαν και άλλα, μάλλον εκ παραδρομής (όχι, δεν "πάει από την Κίνα στον Ατλαντικό η Εγνατία" όπως είπε ο Οδυσσέας Πότσης), αλλά και ενδιαφέροντα.

Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και η τελική ατάκα του περιφερειάρχη, ότι το μήνυμα από το υπουργείο είναι ότι «αν δεν το κάνετε εσείς, δεν θα γίνει ποτέ» το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη υπηρεσιακή ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, μετά τις τελευταίες εκλογές, είναι ότι ο δρόμος δεν μπορεί να γίνει τετράιχνος. Ακολούθησε αντίδραση των τοπικών φορέων, οι οποίοι συνάντησαν τον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή  σε… ημιουδέτερο έδαφος, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προσπάθεια για τετράιχνο δρόμο κ.λπ. Στη δεύτερη συνάντηση όμως, στο Υπουργείο Υποδομών, ουσιαστικά αποκλείστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης από την ΕΕ, γιατί δεν προβλέπεται επαρκής «κυκλοφοριακός φόρτος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back