Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιχειρηματολογία... κρουσμάτων από ξενοδόχους

Εικόνα του άρθρου Επιχειρηματολογία... κρουσμάτων από ξενοδόχους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2020, 19:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά ερωτήματα θέτουν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων (Ένωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου), σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προηγούμενες. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ζαγορίου έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης για εγκατάσταση 40 ασυνόδευτων προσφύγων στους Ασπράγγελους,  στο ΣτΕ.

Όπως και στις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους, οι ξενοδόχοι είναι ενάντιοι στο ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων, με επιχειρήματα που συχνά ξεπερνάνε το όριο της υπερβολής.

Διερωτώνται μεταξύ άλλων «ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της περιοχής μας που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες», χωρίς για παράδειγμα να διερωτώνται τι θα γίνει αν αυτό συμβεί σε… μη πρόσφυγα.

Ακόμα πιο συζητήσιμο (και επικίνδυνο) είναι το επιχείρημα των «συνεπειών της δυσφήμισης που θα υποστεί ο προορισμός», αν εμφανιστεί κρούσμα σε μετανάστες, καθώς ουσιαστικά αποδίδει την πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων μόνο σε προσφυγικούς πληθυσμούς, αλλά και ανάγει τον ιό σε λόγο δυσφήμισης για την περιοχή, σε μια περίοδο που τέτοια περιστατικά είναι καθημερινότητα σε όλο τον κόσμο.

Τα ερωτήματα συνεχίζουν στο ίδιο κλίμα, θεωρώντας ότι οι «περιουσίες των πολιτών που γειτνιάζουν με αυτές τις δομές θα απαξιωθούν» και ζητώντας προστασία από ενδεχόμενα «περιστατικά βίας». Τα επιχειρήματα κορυφώνονται με το εξής, που μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία: «Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι μετά την χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες και την διακοπή των επιδομάτων τους δεν θα υπάρξει ‘κοινωνική επανάσταση’ στην περιοχή μας;».

Οι ξενοδόχοι ζητώντας δημόσιες εγγυήσεις ότι, τα ενδεχόμενα που αναφέρουν δεν θα συμβούν, «από την κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς α' και β' βαθμού, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3