Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων και η Ένωση Ξενοδόχων

Εικόνα του άρθρου Κατά της δομής ασυνόδευτων ανηλίκων και η Ένωση Ξενοδόχων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2020, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά της δημιουργίας δομής φιλοξενίας 40 ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου τάσσεται και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Οι ξενοδόχοι δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην απουσία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και του όποιου σχεδιασμού υπάρχει γενικότερα για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά υποστηρίζουν την άποψη περί πλήγματος στον τουρισμό και στον πολιτισμό του Ζαγορίου, με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται για την υποψηφιότητα ένταξης της περιοχής ως πολιτιστικό τοπίο στην Unesco.

«Είναι λυπηρό, που με περισσή ταχύτητα δρομολογείται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αλλά και του νομού ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού» τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων, παραπέμποντας στα νησιά του Αιγαίου. Και προσθέτει: «Εάν εδραιωθεi o χαρακτηρισμός της Ηπείρου ως χώρος hotspot προσφύγων και μεταναστών, η τουριστική ταυτότητα της περιοχής θα ακυρωθεί μέσα σε μια σεζόν και θα ακoλoυθήσει περioδoς μαρασμού και κατάρρευσης». Στην εξίσωση βάζει και τον κοροναϊό, επικαλούμενη τα κρούσματα στη δομή της Ριτσώνας, και αναφέρει ότι στην περιοχή δεν υπάρχει επανδρωμένο κέντρο υγείας.

Η Ένωση Ξενοδόχων αμφισβητεί και τη δυνατότητα του μισθωμένου ξενοδοχείου από τη μη κυβερνητική οργάνωση να εξυπηρετήσει 40 ανήλικα. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτει δέκα δωμάτια, με δυναμικότητα 24 ατόμων.

Κατά τα άλλα, οι ξενοδόχοι υπενθυμίζουν τον αριθμό των προσφύγων στην Ήπειρο, επαναφέρουν το ζήτημα της μη υπέρβασης του 1%, το οποίο δεν ισχύει πια, και τον μεγάλο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στη δομή του Κατσικά. Σε αυτό το σημείο, η Ένωση σημειώνει: «Εμείς δεν επιθυμούμε να συμβληθούμε με καμία ΜΚΟ».

Μεταξύ άλλων, ζητά την παρέμβαση και των βουλευτών για να «παραμείνει η Ήπειρος μια περιοχή έvτovoυ και συνεχούς αυξαvόμεvoυ τoυριστικού εvδιαφέρovτoς». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω κοροναϊού αναμένονται να είναι τεράστιες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3