Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δομή για ασυνόδευτα ανήλικα στους Ασπραγγέλους

Εικόνα του άρθρου Δομή για ασυνόδευτα ανήλικα στους Ασπραγγέλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 21:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων πρόκειται να λειτουργήσει την επόμενη περίοδο στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα, η δομή θα γίνει στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, στη θέση «Άγιος Αθανάσιος». Τη δομή αυτή θα στήσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κέντρο Νέων Ηπείρου», του οποίου οι δράσεις μέχρι τώρα αφορούσαν κυρίως τον εθελοντισμό, τη μη τυπική εκπαίδευση και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκρινε την πρόταση για τη νέα δράση του Κέντρου Νέων Ηπείρου, με τον οργανισμό να προχωρά σε ανακοίνωση για προσλήψεις με τις εξής ειδικότητες: κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, διερμηνείς αραβικών-φαρσί-νταρί-παστού-ουρντού, δικηγόρο, νοσηλευτή, γενικών καθηκόντων-φροντιστές, φύλακες, μάγειρα, βοηθό μάγειρα, προσωπικό καθαριότητας και υπεύθυνο υγιεινής (βιογραφικά μέχρι τις 3 Απριλίου, για περισσότερες πληροφορίες εδώ),

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη δράση, η δομή θα λειτουργήσει σε μισθωμένες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου κοντά στους Ασπραγγέλους. Η δομή θα έχει δυναμικότητα 40 ατόμων και θα φιλοξενεί ανήλικα αγόρια άνω των 12 ετών. Οι παραπομπές των ανηλίκων θα γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Η δράση λήγει 1 Ιουλίου του 2021.


* Φωτογραφία αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back