Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Docs on wheels: έρχεται στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Docs on wheels: έρχεται στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2018, 22:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Docs on Wheels είναι ένα πρόγραμμα προβολών που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, από το Νοέμβριο του 2013, σε συνεργασία με κινηματογραφικές λέσχες, κρατικούς οργανισμούς και ΜΚΟ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνδυάζοντας προβολές ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις.

Στις 5 με 7 Οκτωβρίου θα έρθει και στα Γιάννενα. Οι προβολές θα γίνουν στα παλιά σφαγεία και ο στόχος είναι ο εξής: «Να βοηθήσουμε το ντοκιμαντέρ να φτάσει σε απρόσμενους προορισμούς. Οι ταινίες του προγράμματος αφορούν θέματα με κοινωνική συνείδηση, προσφέροντας μια νέα οπτική γωνιά πάνω στο παιδί, το περιβάλλον, τις προκαταλήψεις, τη μετανάστευση, τη βία στα σχολεία κ.α.»

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 5/10

20.30

Ραγδαίος αφανισμός: Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του «Όρμου», Λούι Ψυχογιός, επιστρέφει με ένα συναρπαστικό οικολογικό θρίλερ γεμάτο μοναδικές εικόνες, ικανές να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Σάββατο 6/10

20.00

Σαλάμ Γείτονα: Δύο Αμερικανοί κινηματογραφιστές παίρνουν άδεια από την UNHCR για να ζήσουν για μερικούς μήνες σε στρατόπεδο προσφύγων της Ιορδανίας.

22.00

Twinsters: Δύο κορίτσια, μεγαλωμένα σε διαφορετικές ηπείρους, ανακαλύπτουν τυχαία ότι είναι δίδυμες αδελφές χάρη στα social media, κι ένα απίστευτο ταξίδι ξεκινά.

Κυριακή 7/10

20.00

O Ρωμαίος Αιμορραγεί: Ο 22χρονος Ντοντέ Κλαρκ ετοιμάζει μια σύγχρονη εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με την ελπίδα να γλιτώσει την πόλη του από τη βία

22.00

Το Τραγούδι της Λαχόρης: Μια πακιστανική ορχήστρα διασκευάζει το κλασικό τζαζ κομμάτι «Take Five» του Ντέιβ Μπρούμπεκ με παραδοσιακά όργανα και γίνεται viral hit στο youtube.

Σάββατο-Κυριακή

11.00

ΠΡΑΣΙΝΟLOGY

Εκπαιδευτής: Μπάμπης Αλεξιάδης / Ηλικίες: 12-17 / Διάρκεια: 3 ώρες x 2 μέρες

Ανακαλύψτε μικρές καθημερινές πρακτικές που κάνουν μεγάλη διαφορά και μετατρέψτε τις σε κινούμενες εικόνες μέσα από συναρπαστικές τεχνικές animation.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3