Λυκ πίσω

Διευκρινίσεις για την αίθουσα στην Πωγωνιανή

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2022, 12:37

Το τοπικό συμβούλιο Πωγωνιανής απαντάει σε «δημοσιεύματα και αναρτήσεις» σχετικά με τη δημοπράτηση της αίθουσας γυμναστικής ή κλειστού γυμναστηρίου, ανάλογα με την… ανακοίνωση.

Σημειωτέων ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων, που εγκαλεί τον Δήμο Πωγωνίου για τη δημοπράτηση του κτιρίου.

Το τοπικό συμβούλιο αναφέρει ότι δεν πρόκειται περί κλειστού γυμναστηρίου αλλά περί «αίθουσας γυμναστικής», που είναι δημοτική περιουσία «και όχι σχολικό κτίριο».

Αναφέρει επίσης ότι «ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως σχολικό γυμναστήριο ενώ τα τελευταία 25 χρόνια χρησιμοποιείται ως αποθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής».

Το συμβούλιο τονίζει ότι τα κτίρια «δεν θα πρέπει να μένουν αναξιοποίητα και ότι η αξιοποίησή τους μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει σε πολλούς τομείς της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» και ότι αποφάσισε ομόφωνα να δημοπρατηθεί.

Λέει επίσης ότι «τον Αύγουστο του 2020 έγινε λαϊκή συνέλευση όπου σύσσωμη η τοπική κοινωνία στήριξε αυτή την απόφαση».

Τέλος, ενημερώνει ότι το δημοτικό σχολείο θα μετεγκατασταθεί «και η μίσθωση της αίθουσας γυμναστικής ουδόλως επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου καθώς το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η εκπαιδευτική μονάδα, διαθέτει αξιόλογη αίθουσα για την κάλυψη των αναγκών άθλησης των μαθητών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back